Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016: Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016: Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Μουσική, Λόγος και Φωτογραφία συνθέτουν τους άξονες του προγράμματος των «Αικατερινείων», για το Σάββατο 19 & την Κυριακή 20 Νοεμβρίου

Ειδικότερα:

ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ: ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ – ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου & 5ου ΓΕΛ
Διοργάνωση Εστία Πιερίδων Μουσών
Με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, στα έργα σύμβολα για την ελευθερία και τη δημοκρατία των λαών και ειδικότερα: «Μάουτχαουζεν», «Άξιον Εστί» και «Πνευματικό Εμβατήριο» συνομιλούν τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016».

Η συναυλία, με όχημα τις χορωδίες, Εταιρείας Πιερικών Μελετών - Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Δημοτική Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», εικοσιπενταμελή ορχήστρα και εξαιρετικούς σολίστες, πραγματοποιείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου & 5ου ΓΕΛ, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 19:00. Μια μουσική πρόταση υψηλής αισθητικής και ποιότητας, την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία της οποίας, υπογράφει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης.

Σολίστες ο Δημήτριος Χωνός, η Μαρία Δραγασιά (Μαουτχάουζεν), η Ζωή Ανδρικοπούλου (Πνευματικό Εμβατήριο) και ο Γιάννης Χαρίσης (Άξιον Εστί). Αφήγηση: Γεώργιος Βατουσιάδης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Κυριακή 20 Νοεμβρίου, 6μ.μ.

Καθεδρικός Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης

«Ύμνος και Λόγος για την Αγία Αικατερίνη»

Παρουσίαση CD με Ύμνους από τον Παρακλητικό Κανόνα της Αγίας.

(ψάλλει ο Χορός του Ι. Ναού)

Ομιλία του Αρχιμ. κ. Εφραίμ Ολυμπίτη με θέμα:

«H άνωθεν Σοφία της Νύμφης του Χριστού Αγίας Αικατερίνης»

Διοργάνωση:

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Καθεδρικός Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης , Δήμος Κατερίνης, Οργανισμός, Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ: Ντοκουμέντα της ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ σε ασπρόμαυρο φόντο, από την καθημερινή βιωτή των μοναχών του Άθω

Μοναδικές φωτογραφικές αποτυπώσεις σε ασπρόμαυρο φόντο, από τα πρόσωπα των γερόντων του Άθω, καθώς και από το φυσικό τοπίο, τις λατρευτικές συνήθειες των μοναχών, τον καθημερινό τους βίο μεταφέρει στην Αστική Σχολή, για το κοινό των «Αικατερινείων», η Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «Άγιον Όρος: Κατ΄εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος».

Την έκθεση συνδιοργανώνουν o Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης.

Διάρκεια έκθεσης: Έως τις 27 Νοεμβρίου 2016

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 10: 00 π.μ. έως 14:00 & 18:00 έως 20:30

Σάββατο & Κυριακή 10:00 έως 14:00.

Διεύθυνση: Ειρήνης 12, Κατερίνη
Τηλ: 23510 47445