Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ. (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ. (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ)
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με αφορμή τις δύο πρόσφατες συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας με τους Προϊσταμένους,-νες Νηπιαγωγείων, τους Διευθυντές,-τριες και Προϊσταμένους,-νες Δημοτικών Σχολείων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης με θέμα «τις μεταβολές-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων» το Δ.Σ καταγγέλλει τη στάση του Δ/ντή Εκπ/σης, ο οποίος -πρωτοτυπώντας πανελλαδικά - καλεί τους συναδέλφους να γίνουν συνένοχοι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου ζητώντας τους να καταθέσουν προτάσεις για τις μεταβολές-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Το Δ.Σ καθιστά σαφές ότι δεν θα επιτρέψει τη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, τη συρρίκνωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, την υποβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης. Χρέος μας είναι να υπερασπιστούμε και να αγωνιστούμε για την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων με κριτήριο το συμφέρον των παιδιών και το δικαίωμα όλων στη μόνιμη-σταθερή δουλειά.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην γίνουν συνένοχοι στη μεθόδευση που προωθείται για την περαιτέρω συρρίκνωση και διάλυση του δημόσιου σχολείου!!!

Διεκδικούμε:
• Καμία σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Καμιά οργανική χαμένη!

• Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.

• 15 νήπια-προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο στις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού.

• Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και σχολείων.

• Ενιαία, υποχρεωτική, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Λέμε όχι στις νέες συγχωνεύσεις!!! 
Λέμε όχι στις απολύσεις!!!
Κανένα σχολείο, κανένα τμήμα, κανένας εκπαιδευτικός, κανένας μαθητής λιγότερος!!!


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Βασίλης Λάμπρου Σταματία Γιάντσιου