Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

3η Γιορτή Παραδοσιακού Τραχανά

3η Γιορτή Παραδοσιακού Τραχανά
Το Παραδοσιακό Βλάχικο φαγητό, τον γνωστό σε όλους μας τραχανά είχαν την ευκαιρία να γευθούν άφθονο για 3η συνεχή χρονιά τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μας το μεσημέρι της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2016 στην πολιτιστική μας στέγη.

Κοκκινοπλίτισσες φορώντας όπως παλιά την παραδοσιακή τους βλάχικη φορεσιά, αναβίωσαν και μοιράστηκαν μαζί μας τις στιγμές κατά τις οποίες προετοίμαζαν από νωρίς το πρωί το καζάνι με σκοπό την παρασκευή του βλάχικου εδέσματος για την κοκκινοπλίτικη οικογένεια.

Στην ιδιαίτερα ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα της γιορτής, ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η παρουσίαση παραδοσιακών κοκκινοπλίτικων τραγουδιών “του τραπεζιού” από τη Χορωδία Ενηλίκων του Συλλόγου μας, τραγούδια της στιγμής κατά την οποία η οικογένεια βρισκόταν συγκεντρωμένη γύρω από τον παραδοσιακό σοφρά (χαμηλό τραπέζι) με σκοπό να απολαύσει τον βλάχικο τραχανά.


Εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς τις κυρίες του Συλλόγου για την ευγενική τους διάθεση να προσφέρουν ανιδιοτελώς τον τραχανά που όλοι γευθήκαμε καθώς και να συμβάλλουν με ιδιαίτερο μεράκι στην διαδικασία παρασκευής του. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βρέθηκαν κοντά μας και στήριξαν έμπρακτα μια ακόμη πρωτοβουλία του Συλλόγου μας.

Παραμένοντας πιστοί στην υπόσχεσή μας για διάδοση και διατήρηση των Κοκκινοπλίτικων ηθών και εθίμων, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς το σκοπό αυτό, πάντοτε με ιδιαίτερο σεβασμό στην Βλάχικη παράδοση.

Και του χρόνου με υγεία!
Με εκτίμηση,
το ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας “Ο Όλυμπος”