Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ο ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Από τη μακρινή και χιονισμένη Λαπωνία ετοιμάζει το έλκηθρο και τους τάρανδους και σε ένα μήνα από σήμερα, στις 10 Δεκεμβρίου, θα βρίσκεται ολοζώντανος στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Κατερίνης, στον παλιό Καπνικό Σταθμό, δίπλα από το πάρκινγκ των δικαστηρίων, για να γνωρίσει αυτοπροσώπως από κοντά τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, να φωτογραφηθεί μαζί τους, να κεράσει γλυκίσματα, χυμούς φρούτων, ξηρούς καρπούς, κάστανα, παπαδούλες, φρέσκο, ζεστό ψωμί από τον ξυλόφουρνο κλπ.

50 σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού Πιερίας θα επισκεφτούν και φέτος το Χωριό, καθώς επίσης και 300 προσφυγόπουλα, στα οποία θα προσφέρεται φαγητό κλπ. (στους εκπαιδευτικούς φανταστική ζεστή σοκολάτα και καφές, τσάι ή ζεστό κρασί).

Όλα δωρεάν.
Προαιρετικά αντί εισιτηρίου, 2 κιλά τρόφιμα μακράς διαρκείας, ή φάρμακα που περισσεύουν, για τους άπορους συμπολίτες μας.

Η αυλή του Καπνικού Σταθμού φέτος έχει διπλασιαστεί και θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στα παιδιά. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την αφήγηση ενός παραμυθιού ή την προβολή μιας ταινίας σε θερμαινόμενους, κλειστούς χώρους, να δουν τους μάγους, τη φάτνη κλπ, να ακούσουν τις γλυκιές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τις χορωδίες και τα μουσικά συγκροτήματα, να δημιουργήσουν στην αίθουσα κατασκευών, να δουν το άναμμα και το πέταγμα του αερόστατου, κ.ά.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Κατερίνης θα λειτουργεί καθημερινά από 10 – 30 Δεκεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ”