Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ψήφισμα συμπαράστασης σε Π. Βαϊνά και Γ.Χρόνη. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Ψήφισμα συμπαράστασης σε Π. Βαϊνά και Γ.Χρόνη. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους μας, αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών της Γ΄ Αθήνας, Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, οι οποίοι έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011 και δικάζονται στις 14-11-2016 (Βαϊνάς) και στις 2-2-2017 (Βαϊνάς και Χρόνης).

Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών αναφέρονται η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας», γιατί οι αιρετοί τούς βαθμολόγησαν με πολύ χαμηλό βαθμό εξαιτίας των καταγγελιών που υπήρχαν εις βάρος τους για αυταρχική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά από Συλλόγους Π.Ε της Γ΄Αθήνας.

Σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων μέσω του απαράδεκτου πειθαρχικού δικαίου, σε μια περίοδο με πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων εκπαιδευτικών, σε μια περίοδο που οι «θεσμοί» θέλουν να επιβάλλουν «συνδικαλιστικό νόμο» που θα αφαιρεί συνδικαλιστικά δικαιώματα, τα οποία κατακτήθηκαν με αγώνες, για μας είναι σαφές ότι οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.

Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι ποινικές διώξεις σε βάρος των αιρετών συναδέλφων μας, γιατί ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση.

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να σταθούν αλληλέγγυες στο πλευρό των συναδέλφων Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη και να τους στηρίξουν συνδικαλιστικά, οικονομικά και νομικά.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Βασίλης Λάμπρου Σταματία Γιάντσιου