Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΘΕΟΡΤΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΜΕΘΕΟΡΤΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου τελέστηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερτικό Συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λουγκάνσκ κ. Μητροφάνους (Πατριαρχείο Μόσχας)...

Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), του οικείου Ποιμενάρχη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, του Πανιερωτάτου Επισκόπου Στοβίου κ. Δαυίδ (Αρχιεπισκοπή Αχρίδος) και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου (Εκκλησία της Κύπρου). Επίσης συμμετείχαν Ιερείς που βρίσκονταν στην Κατερίνη για τις εργασίες του Β' Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου, εξέφρασε στο πρόσωπο του οικείου Ιεράρχη κ. Γεωργίου την ικανοποίηση για την ομαλή διεξαγωγή του Συνεδρίου το οποίο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και επιπλέον τις ευχαριστίες του και των υπολοίπων Αρχιερέων για την φιλοξενία κατά τις ημέρες του Συνεδρίου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος κατά την αντιφώνηση του ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους Αρχιερείς που συμμετείχαν τόσο στην Εορτή της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης (25 Νοεμβρίου) όσο και στο Πανελλήνιο Συνέδριο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στην Πανηγυρική Θ. Λειτουργία συμμετείχαν και τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής με επικεφαλής τον κ. Γεώργιο-Σταύρο Κούρτη, επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, σπουδαστές του ΙΕΚ Θρησκευτικού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και άλλα μέλη του Συνεδρίου.