Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης

Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης
H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου τη νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ "Julieta". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Παίζουν: Αντριάνα Ουγκάρτε, Έμμα Σουάρεζ, Ίνμα Κουέστα

Η Julieta είναι μια ώριμη γυναίκα που ζει στην Μαδρίτη. Λίγο πριν φύγει μαζί με τον αγαπημένο της Lorenzo για την Πορτογαλία συναντά στον δρόμο την παιδική φίλη της κόρης της, Beatriz...

Η συνάντηση αυτή επηρεάζει την Julieta, η οποία έχει χρόνια να δει την κόρη της κι αποφασίζει να παραμείνει στην Ισπανία και να μετακομίσει πίσω στο ίδιο κτήριο όπου έμενε μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Η Julieta θα γράψει εκεί μια μακροσκελή επιστολή, προς την κόρη της, ξεκινώντας έτσι ένα ταξίδι στο παρελθόν. Ο πολυβραβευμένος Πέδρο Αλμοδόβαρ βάζει και πάλι στο μικροσκόπιο την γυναικεία ψυχοσύνθεση και μας παρουσιάζει ένα πάζλ εικόνων και ηρώων με χαρακτηριστική αισθητική και ατμοσφαιρική μουσική. Υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα, έκανε πρεμιέρα στις Κάννες (2016) και έχει επιλεγεί ως η υποψήφια Ισπανική ταινία στην κατηγορία καλύτερη ξένη ταινία στα βραβεία Όσκαρ του 2017.