Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ
Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Η Ιερατική Σύναξη φιλοξενήθηκε στην Ενορία Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης.
Αρχικά, στον νεόδμητο Ιερό Ναό εψάλη το Κοντάκιο των Χριστουγέννων, ποίημα Ρωμανού του Μελωδού. Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, τους Οίκους ανέγνωσαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ έψαλε χορός κληρικών και ιεροψαλτών.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις, ενώ προέτρεψε τους ιερείς να αξιοποιούν ποιμαντικά στις Ενορίες παρόμοιες ι. ακολουθίες, προς λειτουργικό καταρτισμό των πιστών.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον κύριο ομιλητή της Ιερατικής Συνάξεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Παύλο Σταματά, Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ο οποίος μίλησε για την αξία του κηρύγματος και του λόγου του Θεού, χρησιμοποιώντας πολλά αγιογραφικά και πατερικά χωρία.

Η Ιερατική Σύναξη ολοκληρώθηκε στην πλησιόχωρη Ενοριακή Αίθουσα με εόρτια δεξίωση, καθώς επίσης και την ενημέρωση των Κληρικών επί λειτουργικών, κατηχητικών και διοικητικών θεμάτων, την επίδοση Εορτίων Εγκυκλίων και διαφόρων εγγράφων, καθώς επίσης και με την παροχή πλήροφοριών για εκδηλώσεις, που πρόκειται να διοργανωθούν κατά τη διάρκεια του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Τέλος, σε όλους τους παρισταμένους ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τα δέοντα ενόψει των Αγίων Εορτών, ενώ ευχαρίστησε ερκάρδια τον προσκεκλημένο ομιλητή.