Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης στηρίζει τους απεργούς-απολυμένους τους εργοστασίου της Coca Cola

“Από τότε που έμαθα για τον αγώνα σας, το ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ, έπαψα να πίνω Coca Cola”.

Αυτό από μόνο του σαν πρόταση λέει πολλά και σίγουρα δίνει δύναμη στους απεργούς – απολυμένους της Coca Cola, του εργοστασίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εδώ και τρία χρόνια συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τον αγώνα τους. Ένας αγώνας με σύνθημα ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ και μποϊκοτάζ στα προϊόντα της πολυεθνικής, coca cola, fanta, amita, νερό αύρα.

Όταν όμως η παραπάνω πρόταση βγαίνει από το στόμα της προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης, κας. Κατερίνας Κωνσταντίνου, τότε έχει ξεχωριστή σημασία, γιατί αποτυπώνει και την πλειοψηφία των εργατών και υπαλλήλων της Πιερίας.

Η Κατερίνα Κωνσταντίνου υποδέχτηκε χθες αντιπροσωπεία των απεργών – απολυμένων και της Ένωσης Γυναικών Εμφιαλωμένων Ποτών, στους οποίους έδωσε συγχαρητήρια για τον αγώνα τους και μάλιστα στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά τους. Μάλιστα, όπως είπε απευθυνόμενη προς τους απεργούς – απολυμένους, βρίσκεται στη διάθεσή τους για να τους βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί, ενώ αίσθηση προκάλεσε η στιχομυθία που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Γυναικών.

“Από τότε που έμαθα για τον αγώνα σας, το ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ, έπαψα να πίνω Coca Cola. Όχι μόνο αυτό, αλλά το διαδίδω σε γνωστούς, φίλους και τον ευρύτερο κύκλο του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κατερίνης”, είπε η Κατερίνα Κωνσταντίνου, η οποία παράλληλα ζήτησε και πήρε ενημερωτικό υλικό και αφίσες για το μποϊκοτάζ, τις οποίες θα τοποθετήσει στα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης.

Το πιο ενθαρρυντικό για τον αγώνα των απεργών – απολυμένων είναι ότι μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα, αποφασίστηκε να διοργανωθεί εκδήλωση – συζήτηση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης, με την προτροπή της ίδιας της προέδρου, όπου θα γίνει ακόμα πιο γνωστό το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Coca Cola. Στην εκδήλωση, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να γίνει στις αρχές Ιανουαρίου (7 του μήνα), την ημέρα κοπής της βασιλόπιτας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης, θα συμμετέχει μεγάλη αντιπροσωπεία εργατών και υπαλλήλων της περιοχής, με ομιλητές απεργούς και απολυμένους του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

Η πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Εμφιαλωμένων Ποτών Μακεδονίας – Θράκης, Τασούλα Μυλωνά, καθώς και όλα τα μέλη της Ένωσης που βρέθηκαν στη συνάντηση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης, χάρισαν στην Κατερίνα Κωνσταντίνου μία μπλούζα ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ, ένα γούρι σε σχήμα πέταλου που γράφει ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ, την ατζέντα της Ένωσης Γυναικών με τα εργατικά δικαιώματα για το 2017 και φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Κατερίνα Κωνσταντίνου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την αγωνιστική σελίδα στο Facebook (https://www.facebook.com/Coca-cola-apergia), την οποία θα διαδώσει για να παρακολουθεί τις αγωνιστικές εξελίξεις περισσότερος κόσμος, ενώ ζήτησε και τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενίσχυσης του αγώνα των απεργών – απολυμένων, προκειμένου να απευθυνθεί και η ίδια σε όποιον γνωρίζει και μπορεί να συνεισφέρει στο μποϊκοτάζ.