Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ο Δρ. Ι.Καζταρίδης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης

Ο Δρ. Ι.Καζταρίδης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης
Το 2016 ήταν για το σχολείο κατά γενική ομολογία δημιουργικό, με αρκετές ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δράσεις μεταξύ άλλων.
Μια εξ αυτών η εκδήλωση «ομιλία για την Αγία Αικατερίνη και την πόλη μας» (24/11), στην οποία επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Δρ. Ι.Καζταρίδης, ιστορικός, συγγραφέας, φιλόλογος και Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

 Ο Δρ. Ι.Καζταρίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε με υποδειγματικό τρόπο στο προφίλ και την ιστορία της πόλης μας. Το σχολείο και τον προαναφερθέντα τίμησαν επίσης με τη παρουσία τους ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ.Συριανίδης, ο καθηγητής πανεπιστημίου Δρ.Ι.Κυρίτσης και η φιλόλογος και συγγραφέας Ε.Τζήκα-Αετοπούλου. Εκτός των έγκριτων καλεσμένων του ΣΔΕ, συγκινητικές ήταν οι εντυπώσεις και των εκπαιδευομένων, όπως αποτυπώθηκαν σε σχόλιά τους:

«Είναι πρώτη φορά που παρακολούθησα μια τόσο ωραία ομιλία. Έμαθα για την ιστορία της Κατερίνης τόσα πολλά και σε τόσο σύντομο χρόνο! Ευχαρίστως θα παρακολουθούσα ξανά την ομιλία.» Γ.Τσακιρίδου

«Παρακολουθώ πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον τις δημοσιεύσεις του κ.Καζταρίδη στον τοπικό Τύπο. Σήμερα είχα την χαρά να τον δω και να τον συγχαρώ και προσωπικά. Οι φωτογραφίες της παρουσίασης και η αφήγηση μου θύμισαν πολλά…» Θ.Μπούτσικας

«Ήταν μια ενδιαφέρουσα ομιλία, κρίμα για όσους δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν. Έμαθα πολλά για την Κατερίνη! Θέλουμε να έρθει ξανά να μας μιλήσει ο κ.Καζταρίδης!» Λαρίσα Λ.

Ο διευθυντής του σχολείου Α.Παπαγεωργίου ευχαρίστησε και ευχήθηκε τα καλύτερα στον επίτιμο προσκεκλημένο αλλά και όλους τους παρευρισκομένους, και εκείνος με τη σειρά του έθεσε εαυτόν του στη διάθεση του ΣΔΕ Κατερίνης και για μελλοντικές εκδηλώσεις.