Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου της Ο.Ε.Δ.Δ.Π.Η.Π.

Δελτίο Τύπου της Ο.Ε.Δ.Δ.Π.Η.Π.
Καρτέλα Ενημέρωσης Πελάτη
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά, υγεία και ευημερία.
Σας ενημερώνουμε ότι το Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα της ΣΕΤΚΕ είναι άμεσα διαθέσιμο και μπορείτε να προμηθευτείτε την "Καρτέλα Ενημέρωσης Πελάτη" για την επιχείρηση σας για το έτος 2017.

Η ανάρτηση, σε εμφανές σημείο, της Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη, αποτελεί υποχρέωση για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων σύμφωνα με τον νόμο 4403/2016 ΦΕΚ 125Α

Η Καρτέλα Ενημέρωσης Πελάτη θα αναγράφει σε ελληνικά/αγγλικά τα κύρια δικαιώματα και υποχρεώσεις των πελατών σχετικά με την ακυρωτική πολιτική, τις ώρες άφιξης/αναχώρησης, τον κανονισμό παράτασης της ώρας αναχώρησης, τη χρέωση πρόσθετης κλίνης κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε επιχειρηματίας τουριστικού καταλύματος οφείλει να προμηθεύεται την εν λόγω καρτέλα, καθώς με αυτό τον τρόπο όχι μόνο διασφαλίζεται η νόμιμη λειτουργία της επιχείρησής του, αλλά λύνει και αρκετά προβλήματα σε σχέση με τους πελάτες του. Με κάθε διάθεση της «Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη» στα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, δίδεται μαζί και η «κάρτα μέλους» της ΣΕΤΚΕ. Περισσότερες πληροφορίες για την κάρτα μέλους της ΣΕΤΚΕ θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.makedoniaholidays.gr
Για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στα «Μη Κύρια Τουριστικά Καταλύματα» (ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, κατοικίες, βίλλες), την ευθύνη διάθεσης της Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη έχει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) με τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους μέλη της. Για τη διασφάλιση της διαδικασίας, βάσει του νόμου, οι Πανελλήνιοι Συλλογικοί Επαγγελματικοί Φορείς τηρούν αρχείο και το υποβάλλουν περιοδικά στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.