Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Πρώτη προβολή αυτής της σεζόν από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

Πρώτη προβολή αυτής της σεζόν από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης
H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης ξεκινάει τις προβολές της αυτήν την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου με την προβολή της ταινίας ‘’Captain Fantastic". Οι προβολές γίνονται στις 19.00 και 21.30, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Ματ Ρος (Αμερική)

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Τζορτζ ΜακΚέι, Άναλιζ Μπάσο, Φρανκ Λαντζέλα

Οι Μπεν και Λέσλι Κας ζουν μακριά από τον πολιτισμό, βαθειά μέσα στην ορεινή φύση των Βορειοδυτικών Η.Π.Α. Εκεί μεγαλώνουν με αντισυμβατικό, αλλά σωματικά και πνευματικά απαιτητικό τρόπο τα έξι παιδιά τους, ηλικίας από 6 μέχρι 17 ετών. Τα έντονα ψυχολογικά προβλήματα όμως της Λέσλι θα την οδηγήσουν στο νοσοκομείο με τον Μπεν να συνεχίζει απρόσκοπτα την οικογενειακή εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει ορειβασία, κυνήγι αγριογούρουνων, καλλιέργεια γης, ασκήσεις μάχης σώμα με σώμα αλλά και διάβασμα συγκεκριμένων λογοτεχνικών βιβλίων και επιστημονικών συγγραμμάτων. Τα ανώδυνα ψέματα και τα ακατάλληλα για ανήλικους θέματα δεν υφίστανται σε οποιαδήποτε συζήτηση, ενώ η οξυμένη πολιτική συνείδηση όλων των Κας τους επιτρέπει να αναλύουν μέχρι και …μαοϊκά τις ολοκληρωτικές δομές της σύγχρονης καπιταλιστικής Αμερικής. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο Μπεν και τα παιδιά αναγκάζονται να ξεκινήσουν ένα οδικό ταξίδι προς το Νότο και την κοινωνία, στην οποία θα αναμειχθούν με απρόβλεπτες για όλους συνέπειες.

Χιούμορ και συναίσθημα ισορροπούν σε όλη τη διάρκεια μιας σπιρτόζας σάτιρας πάνω στη συντηρητική αλλά και την προοδευτική μεριά της Αμερικής, τις οικογενειακές αξίες και την αφοσίωση στα προσωπικά πιστεύω. Η ταινία πήρε το βραβείο κοινού στα φεστιβάλ της Ρώμης, του Κάρλοβι Βάρι και βραβείο σκηνοθεσίας του τμήματος ‘Ένα κάποιο βλέμμα’ στο φεστιβάλ Καννών.