Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Ορθομοριακή Διατροφή και η αντιμετώπιση του άγχους και των εκφυλιστικών παθήσεων

Η Ορθομοριακή Διατροφή και η αντιμετώπιση του άγχους και των εκφυλιστικών παθήσεων
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό της γεμάτης αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης παρακολούθησε το απόγευμα του Σαββάτου την ομιλία του Συμβούλου Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής Γιώργου Μηνούδη με θέμα «Άγχος & Εκφυλιστικές Παθήσεις – Η ορθομοριακή τους αντιμετώπιση».

Η ομιλία του Γιώργου Μηνούδη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που υλοποιεί αυτή την περίοδο η οικολογική ομάδα «Μητέρα Γη».

Ο Γιώργος Μηνούδης ανέλυσε τις αιτίες που μας προκαλούν άγχος, αλλά και αυτές που προκαλούν μια σειρά εκφυλιστικών παθήσεων, και το πώς η Ορθομοριακή Διατροφή, μέσω των τριών αξόνων εφαρμογής της – Νοοτροπία, Διατροφή και Τρόπος ζωής – μπορεί να προλάβει την εμφάνισή τους, αλλά και να αντιμετωπίσει τα βαθύτερα αίτια που τα προκαλούν.

Ο ομιλητής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τι είναι η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική, μια ολιστική μέθοδο πρόληψης και θεραπείας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι διατροφικές ελλείψεις σε κυτταρικό επίπεδο είναι αυτές που ευθύνονται για ένα μεγάλο ποσοστό ασθενειών. Πρόκειται ουσιαστικά για μία διαφορετική μέθοδο θρέψης που στοχεύσει την αποτοξίνωση του οργανισμού και των κυττάρων με αποτέλεσμα την πρόληψη και θωράκιση του οργανισμού μας ενάντια σε ψυχοσωματικές παθήσεις και την εξάλειψη πολλών παθολογικών συμπτωμάτων.

Οι ερωτήσεις προς τον κ. Μηνούδη συνεχίστηκαν και μετά το πέρας της ομιλίας, μιας και τα δύο αυτά θέματα ταλαιπωρούν πολλούς συνανθρώπους μας.

Στην αρχή της εκδήλωσης η εκπρόσωπος της Μητέρας Γης Αναστασία Τσορμπατζίδου αναφέρθηκε στις δράσεις της ομάδας, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δίνεται η δυνατότητα στο κοινό της Πιερίας να ενημερώνεται από ειδικούς που ασχολούνται με τον τομέα της υγείας και που συνδυάζουν μια φυσική διατροφή στις θεραπείες που προτείνουν. «Στόχος να ζήσουμε μια ζωή απαλλαγμένη από πολλές από τις σύγχρονες ασθένειες που μαστίζουν την κοινωνία μας. Όσοι περισσότεροι στραφούμε σε μια πιο υγιεινή ζωή χωρίς άγχος τόσο πιο δημιουργικές και χαρούμενες κοινωνίες θα δημιουργούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι εκδηλώσεις της Μητέρας Γης συνεχίζονται το ερχόμενο Σάββατο, και ώρα 18:30 στον 1ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου, όπου ο αστροφυσικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Δανέζης θα αναπτύξει το θέμα «Στο δρόμο της συνειδητότητας». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.