Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης

Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης
H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου την Ρουμάνικη ταινία "Η αποφοίτηση / Bacalaureat". 

Οι προβολές γίνονται στις 19.00 και 21.30, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Κριστιάν Μουνγκίου (Ρουμανία)
Παίζουν: Άντριαν Τιτιένι, Μαρία - Βικτόρια Ντράγκους, Λία Μπούγκναρ

Η κόρη ενός επαρχιακού γιατρού που είναι έτοιμη να αποφοιτήσει και να συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό δέχεται επίθεση λίγο πριν από τις κρίσιμες τελικές εξετάσεις. O πατέρας της ανήσυχος για την ψυχολογική της κατάσταση και κατά συνέπεια την επιτυχία της στις εξετάσεις, ψάχνει τρόπους για να τη βοηθήσει, αλλά κανένας από αυτούς δεν συμβαδίζει με τις αρχές που ο ίδιος της δίδαξε. Έτσι καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από επώδυνα ηθικά διλήμματα.

Η σύγχρονη Ρουμανία έρχεται αντιμέτωπη με μια γενιά σε διάλυση και τα παιδιά τους που τελειώνουν το σχολείο, με μια μεγαλύτερη απόφαση από το αν θα μείνουν ή όχι στη χώρα τους αναζητώντας μια καλύτερη ευκαιρία. Γιατί το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα αλλάξουν πορεία ή θα συνεχίσουν να περπατάνε πάνω στα «αμαρτωλά» βήματα των γονιών τους.

Βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες για μια αποκαλυπτική ακτινογραφία της σύγχρονης Ρουμανικής πραγματικότητας που θέτει ταυτόχρονα καυτά, διαχρονικά ερωτήματα πάνω στις προσωπικές και συλλογικές ευθύνες. Διεισδυτικό κι επίκαιρο όσο ποτέ σινεμά χαρακτήρων, κοινωνικού ρεαλισμού και ηθικών διλημμάτων από τον δημιουργό του «4 Μήνες, 3 Εβδομάδες και 2 Μέρες» και σπουδαιότερο εκπρόσωπο του νέου Ρουμάνικου κινηματογράφου.