Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πιερία

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πιερία
1. «Τροποποίηση και παράταση προσωρινών ρυθμίσεων κυκλοφορίας, στον Μετωπικό Σταθμό Διοδίων Κλειδίου (Φ/Θ 469), επί του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε.»
Εγκρίνουμε την παράταση των προσωρινών ρυθμίσεων κυκλοφορίας της σχετικής Απόφασης μας, μέχρι την 31-03-2017 και την τροποποίηση αυτής, ως ακολούθως:

α) για τη συνέχιση εκτέλεσης εργασιών, για την κατασκευή της ανατολικής επέκτασης του Μετωπικού Σταθμού Διοδίων Κλειδίου, επί του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε.(χ/θ 469) και

β) λόγω του αποκλεισμού της δεξιάς λωρίδας στην κατεύθυνση προς Θεσ/νίκη μέχρι τη Φ/Θ 469,700, θα αποκλειστεί από την κυκλοφορία η ανατολική υπηρεσιακή λωρίδα στο Μετωπικό Σταθμό Διοδίων Κλειδίου.

Κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσ/νίκη

Στα υπερμεγέθη οχήματα με πλάτος μεγαλύτερο των 3,3 μέτρων και με κατεύθυνση προς Θεσ/νίκη, θα εκτρέπονται στον Α/Κ Μεθώνης-Αγαθούπολης και θα εξυπηρετούνται μέσω εναλλακτικής διαδρομής ως εξής: έξοδος από τον Αυτοκινητόδρομο στον Α/Κ Μεθώνης – Αγαθούπολης - είσοδος στην Ε.Ο. Αλεξάνδρειας –Κατερίνης με κατεύθυνση προς Αιγίνιο-έξοδος στον Α/Κ Νησελίου – είσοδος στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση προς Θεσ/νίκη-είσοδος στον Αυτοκινητόδρομο στον Α/Κ Κλειδίου.


2. «Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών κατασκευής αρμών (και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας) στην κάθετη οδό του Βόρειου Ανισόπεδου Κόμβου Κατερίνης».
Εγκρίνουμε τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών στην περιμετρική οδό η οποία συνδέει την Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης με τις περιοχές Περίσταση

- Παραλία, για την κατασκευή αρμών στο τεχνικό άνω διάβασης (γέφυρα) της περιμετρικής οδού με τον Αυτοκινητόδρομο (χ/θ 440+915) και συγκεκριμένα τον εκ περιτροπής αποκλεισμό επί του τεχνικού άνω διάβασης ήτοι: της δεξιάς λωρίδας και στις δύο κατευθύνσεις της εν λόγω περιμετρικής οδού σύμφωνα με τη εγκεκριμένη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

της αριστερής λωρίδας και στις δύο κατευθύνσεις της εν λόγω περιμετρικής οδού σύμφωνα με τη εγκεκριμένη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

-Η κυκλοφορία των οχημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, θα διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση ελάχιστου πλάτους 3,25 μέτρων.

-Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε δύο φάσεις συνολικής διάρκειας δεκαπέντε (15) ημερών έκαστη.

Κατά το χρονικό διάστημα από 02-03-2017 έως και 16-03-2017, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας και στις δύο κατευθύνσεις της Περιμετρικής οδού, στην περιοχή των άνω διαβάσεων των τεχνικών.

Κατά το χρονικό διάστημα από 17-03-2017 έως και 31-03-2017, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας και στις δύο κατευθύνσεις της περιμετρικής οδού, στην περιοχή των άνω διαβάσεων των τεχνικών.

3. «Παράταση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για την εκτέλεση εργασιών ενίσχυσης μεσοβάθρων κεντρικής νησίδας, της υφιστάμενης γέφυρας του Α/Κ Κορινού (και στις δυο κατευθύνσεις κυκλοφορίας)».
Εγκρίνουμε την παράταση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που αφορούν την εκτέλεση των εργασιών ενίσχυσης μεσοβάθρων κεντρικής νησίδας της υφιστάμενης γέφυρας του Α/Κ Κορινού και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. μέχρι 31-03-2017 με εξαίρεση τις περιόδους: α) 24 έως και 28/02/2017 και β) 24 έως και 26/03/2017, όπου αναμένεται αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος κατά την είσοδο και έξοδο των εκδρομέων, καθώς και για τις ημέρες τυχόν δυσμενών καιρικών συνθηκών, κατά τις οποίες δεν θα εκτελούνται εργασίες, αλλά θα παραμένει η προβλεπόμενη από τη μελέτη σήμανση.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας του αυτοκινητόδρομου και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί επαρκής χώρος για την εκτέλεση εργασιώνενίσχυσης με ασφάλεια, ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσ/νίκη:

Tον αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Θεσ/νίκη, από τη Φ/Θ 445+200 έως και τη Φ/Θ 445+700 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Στον αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Αθήνα, από τη Φ/Θ 445+900 έως και τη Φ/Θ 445+400 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.