Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΓΔΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΓΔΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς εκπέμπει μηνύματα ελευθερίας και εθνικής ανάτασης, αφύπνισης και κινητοποίησης της συλλογικής μας συνείδησης.

Παράλληλα μας καλεί να εμπνευστούμε από την αγωνιστικότητα και την απαράμιλλη γενναιότητα των προγόνων μας, οι οποίοι απέδειξαν ότι η ισχυρή θέληση και η αυτοθυσία ενός λαού μπορούν να αλλάξουν αυτό που κάποιοι άλλοι επιδιώκουν να ορίσουν ως μοίρα του.

Η 25η Μαρτίου αποτελεί, λοιπόν, κορυφαίο ιστορικό ορόσημο, όπου θεμελιώθηκε ο νέος ελληνισμός με θυσίες και ολοκαυτώματα, με πράξεις οραματισμού και υψηλοφροσύνης από τους πρωταγωνιστές της. Γι’ αυτό ακριβώς τιμούμε ιδιαίτερα την ηρωική εκείνη γενιά του 1821, που έκανε πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των υπόδουλων του Γένους, εξασφαλίζοντας σε μας δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία του έθνους και την ελευθερία του λαού. Με οδηγό αυτό το παράδειγμα ζωής, επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις και δυσκολίες εμφορούμενοι από το ίδιο αίσθημα ιστορικής συνέχειας και εθνικής αυτοπεποίθησης. Δεν είναι εύκολο ούτε ανώδυνο. Είναι, όμως, αναγκαίο και επιτεύξιμο αν κυριαρχήσει ένα πνεύμα ομοψυχίας, αλληλεγγύης και συλλογικού οράματος. Έτσι μόνο θα σταθούμε άξιοι συνεχιστές της εθνικής κληρονομιάς αξιοποιώντας τις πιο μεγάλες και δημιουργικές δυνάμεις μας για το ξεπέρασμα της κρίσης και την αναγέννηση της πατρίδας μας.