Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΡΟΝΤΟΥ – ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ € 500.000

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΡΟΝΤΟΥ – ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ € 500.000
Η δέσμευση του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου και της δημοτικής αρχής για τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών υποδομών ολοένα παίρνει σάρκα και οστά.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε το έργο «Αγροτική οδοποιία με ασφαλτόστρωση στη Τ.Κ. Αγίου Σπυρίδωνα, του Δήμου Δίου-Ολύμπου», που καλύπτει απόσταση 4 χιλιομέτρων από τη θέση «Ρόγκια» της Βροντούς μέχρι τη θέση «Μαντριά Ζκάγια» ή «Γρέβενη» στον Άγιο Σπυρίδωνα.Το έργο αυτό, που παραδόθηκε στους αγρότες της περιοχής από το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήταν χρονικά το πρώτο μεγάλο έργο που ανήκει αποκλειστικά, από τη μελέτη ως την εκτέλεση στη νέα δημοτική αρχή, η οποία υπέβαλλε τη σχετική πρόταση χρηματοδότησης, το Νοέμβριο του 2014, στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» Άξονας Προτεραιότητας: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Μέτρο 3.2.1, και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την κατασκευή του σύγχρονου ασφάλτινου αγροτικού δρόμου (πλάτους εως 6μ) εξυπηρετούνται περισσότερα από 10 απομακρυσμένα ποιμνιοστάσια κτηνοτρόφων του Αγίου Σπυρίδωνος αναβαθμίζοντας την ποιότητα της διαβίωσής τους, γλυτώνοντας ταλαιπωρία ετών και βελτιώνει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα των κτηνοτροφικών τους προϊόντων.

Επίσης ωφελούνται περισσότερες από 300 αγροτικές οικογένειες της Βροντούς που ασχολούνται με δενδρώδεις καλλιέργειες (αμπελώνες, ακτινίδια, ροδιές κλπ) δημιουργώντας συνθήκες βέλτιστης ανάπτυξης και αναβάθμισης της ποιότητας των προϊόντων, που πλήττονταν από τις σκόνες του χαλικόδρομου.

Έπεται η ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης στη θέση «Μακρή» στον Άγιο Σπυρίδωνα, μήκους ενός χιλιομέτρου.
Λιτόχωρο, 24 Μαρτίου 2017.-
Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης