Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 8 ΜΑΡΤΗ

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως Ημέρα της γυναίκας. Αν και έχουν συμπληρωθεί 100 χρόνια από την καθιέρωση της διεθνώς, ο εορτασμός παραμένει επίκαιρος και διαχρονικός συμβολίζοντας τους αγώνες για την ισότιμη συμμετοχή της γυναίκας στην κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και μέσα στην ίδια την οικογένεια.

Αποτελεί μια μέρα με επίκεντρο τη γυναίκα που με αγώνες και θυσίες κατάφερε να καταξιωθεί και να κατοχυρώσει τα δικαιώματα της τόσο στον προσωπικό όσο και στον κοινωνικό και εργασιακό χώρο.

Σήμερα η γυναίκα ως σύζυγος, ως μητέρα, ως εργαζόμενη και ως επαγγελματίας, καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με πολλαπλά προβλήματα που προσβάλλουν τη φύση της, βλάπτουν την αξιοπρέπειας της και επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή της. Φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων της γυναίκας, ζητήματα έλλειψης κοινωνικών υποδομών που υποστηρίζουν την οικογένεια και τη μητρότητα και εξασφαλίζουν την κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη της γυναίκας απασχολούν και εμποδίζουν καθημερινά πλήθος γυναικών κάθε ηλικίας.

Προκειμένου να δημιουργήσουμε ισχυρότερες υποδομές και να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια καλύτερη καθημερινότητα σε κάθε γυναίκα απαλλαγμένη από τα παραπάνω προβλήματα είναι χρέος όλων των φορέων κάθε τόπου αλλά και κάθε πολίτη να αγωνιστούμε για να μη δούμε να κατεδαφίζονται περαιτέρω σε μια νύκτα δικαιώματα που κερδήθηκαν με πολύχρονους αγώνες και θυσίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Της ΟΕΒΕΠ