Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Μητροπολίτης Γεώργιος για τις "Έμφυλες ταυτότητες: Στην αποδόμηση των αρχών και των αξιών μας εμείς θα είμαστε αντίθετοι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητροπολίτης Γεώργιος για τις "Έμφυλες ταυτότητες: Στην αποδόμηση των αρχών και των αξιών μας εμείς θα είμαστε αντίθετοι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Συγκλονιστικός στην ομιλία του ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος στην ημερίδα για τις "Έμφυλες ταυτότητες".

Ο κ. Γεώργιος επισήμανε την θέση της Εκκλησίας για αυτό το θέμα και προέβη σε πολύ σημαντικές δηλώσεις αποσπώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Δείτε τι είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος:




"Οι "Έμφυλες ταυτότητες" δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Σήμερα είναι αυτό, παλαιότερα ήταν η κατάργηση του σταυρού από την σημαία, άλλοτε ήταν η κατάργηση της πρωινής προσευχής...
Υπάρχει πλέον μια σαφής εικόνα ότι υπάρχει μια προσπάθεια αποδόμησης αυτών που οι άλλοι λένε στερεότυπα και  εμείς τα λέμε αρχές και αξίες.
Στην αποδόμηση των αρχών και των αξιών μας εμείς θα είμαστε αντίθετοι!
Αυτοί που μας κατηγορούν ότι έχουμε στερεότυπα έχουν ισχυρότερα στερεότυπα από εμάς...
Υπάρχει ένα έλλειμμα δημοκρατικότητας.
Γιατί οι "Έμφυλες ταυτότητες" δεν διδάσκονται στα μουσουλμανικά σχολεία;
Γιατί οι "Έμφυλες ταυτότητες δεν διδάσκονται στα καθολικά σχολεία και αλλού;
Σίγουρα δεν πάμε καλά...
Υπάρχει μια δημιουργική ασάφεια στην Παιδεία μας.
Ήδη η Δ.Ι.Σ. έχει βγάλει ανακοινωθέν για τις "Έμφυλες ταυτότητες" που ακριβώς θέτει τα πράγματα στην θέση τους και θα συζητηθεί ξανά.
Η Εκκλησία δεν ανακατεύεται φυσικά στα θέματα της πολιτείας αλλά και η πολιτεία δεν μπορεί να αποφασίζει για πράγματα που αφορούν την κοινωνία, συστατικό στοιχείο της οποίας βεβαίως είναι η Εκκλησία.
Μπορεί κάποιοι να θέλουν μια Εκκλησία βουβή, χωρίς λόγο, χωρίς θέση.
Σας διαβεβαιώ ότι αυτό δεν θα συμβεί!!!
Η σημερινή εκδήλωση αποδεικνύει ότι υπάρχουν αντανακλαστικά στην κοινωνία μας.
Η Εκκλησία μπορεί να στηλιτεύει την αμαρτία, αγαπάει όμως και δέχεται τον αμαρτωλό!"