Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό μας κίνημα στο στόχαστρο. Και αυτή τη φορά δυστυχώς από τον ίδιο το Πρωθυπουργό, που με μία επίθεση άνευ προηγουμένου, χαρακτήρισε από τη διάσκεψη της Ρώμης, οπισθοφυλακή τα συνδικάτα της χώρας, προφανώς γιατί οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα εμποδίζουμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ...

για την επαναφορά της υποχρεωτικότητας των συλλογικών συμβάσεων και την επαναφορά του συνόλου των εργατικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Η Κυβέρνηση επιχειρεί να χρεώσει το λογαριασμό στα συνδικάτα, όταν αυτή είναι που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, που δέχτηκε να τεθούν τα πάντα εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και που έχει αποδεχθεί να εφαρμόσει σκληρά και επώδυνα μέτρα. Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό μας κίνημα αντιλαμβανόμαστε, με δεδομένη τη μέχρι τώρα εμπειρία μας από τις δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, ότι επιχειρείται νέα επίθεση στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Εμείς, στα συνδικάτα, όλα αυτά τα χρόνια είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας με κάθε δυνατό τρόπο στους χώρους εργασίας, απέναντι στους εργοδότες σε δικαστήρια, στις επιθεωρήσεις εργασίας, σε διαπραγματεύσεις, σε θεσμικές εκπροσωπήσεις και ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη ζούγκλα που έχουν επιβάλλει στον κόσμο της εργασίας. Τα συνδικάτα στεκόμαστε δίπλα στους χιλιάδες εργαζόμενους στον σκληρό πυρήνα του ιδιωτικού τομέα που υπέφεραν και υποφέρουν από τα μνημόνια της σκληρής λιτότητας, της καταστροφής των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Ας σταματήσει επομένως η κυβέρνηση να κουνά το δάκτυλο στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που σηκώνουμε στις πλάτες μας εδώ και χρόνια τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων. Και να είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την πλήρη αποκατάστασή της εργασιακής μας αξιοπρέπειας.


Κατερίνη, 27 –03– 2017
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ