Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Δωρεά του Κοινωνικού Φαρμακείου "Αλέκος Φτίκας" προς το ΕΚΑΒ Κατερίνης

Δωρεά του Κοινωνικού Φαρμακείου "Αλέκος Φτίκας" προς το ΕΚΑΒ Κατερίνης
«Η στήριξη των δημόσιων κρατικών κοινωνικών δομών αποτελεί πρώτιστη ανάγκη για την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Οι δημόσιες κρατικές δομές υγείας είναι αυτές που έχουν τη γνώση και την εμπειρία. Είναι αυτές στις οποίες απευθυνόμαστε όλοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Είναι αυτές που μπορούν να διασφαλίσουν την δημόσια υγεία και να εξυπηρετήσουν με συνέχεια και συνέπεια τις ανάγκες των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.»



Για 4η φορά, εντός των τελευταίων μηνών, παραδόθηκε από το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου μεγάλη ποσότητα Ιατροφαρμακευτικού υλικού στη Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Κατερίνης.

Πρόκειται για δωρεές συμπολιτών μας, συνήθως μετά την απώλεια συγγενικών τους προσώπων, αλλά και φίλων της ομάδα από το εξωτερικό, οι οποίες συγκεντρώθηκαν τους τελευταίους μήνες στον Καπνικό Σταθμό, όπως και κατά την διάρκεια λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου.

Τα υλικά που παραδόθηκαν είναι σημαντικής αξίας και σύμφωνα με την διοίκηση του ΕΚΑΒ θα δώσουν μεγάλη ανάσα στην υπηρεσία και θα καλύψουν τρέχουσες υλικές ανάγκες.

Η ταξινόμηση των υλικών, ο έλεγχος και ο διαχωρισμός τους πραγματοποιείται από συμπολίτες μας εθελόντριες και εθελοντές, στους οποίους τον τελευταίο καιρό έχουν προστεθεί και φίλοι της ομάδας από το εξωτερικό.