Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

12/θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - 2 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.

12/θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - 2 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.
Ολοκληρώθηκε στο σχολείο μας σήμερα, Παρασκευή 31-3-2017, η έκθεση παιδικού βιβλίου που ξεκίνησε την Τρίτη 28-3-2017,και κατά την οποία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν ανάμεσα σε βιβλία νέων ή και παλαιότερων εκδόσεων, να τα ξεφυλλίσουν και να μαντέψουν τις ιστορίες μέσα από τις προσεγμένες και ελκυστικές τους εικόνες.

Καλεσμένη η συγγραφέας κ. Σοφία Τσιάμη η οποία παρουσίασε τα βιβλία της με όμορφο και διδακτικό τρόπο, αναπαριστάνοντάς τα θεατρικά, προκαλώντας, έτσι το έντονο ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των μικρών και μεγάλων μαθητών μας.

Μέρος των εκδηλώσεων της έκθεσης αποτέλεσε μια ιδιαίτερη ενημέρωση- παρουσίαση που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές της Στ΄ τάξης. Ο κ. Μπέγκος Γιώργος, συνταξιούχος δάσκαλος, μελετητής της ιστορίας της Καλλιθέας και συγγραφέας βιβλίου με την ιστορία του χωριού, έδωσε πολύτιμες πληροφορίες στα παιδιά για τον τόπο τους.

Στη συνέχεια, συζήτησε με τα παιδιά και σχολίασε μαζί τους γραπτά κείμενά τους, σε πολλά από τα οποία παρατήρησε στοιχεία λογοτεχνικού ενδιαφέροντος. Πέρασε, έτσι, το μήνυμα στους μαθητές πως ο καθένας μπορεί να κρύβει μέσα του έναν συγγραφέα ή έναν ποιητή. Απομένει στον ίδιο τον μαθητή να το ανακαλύψει και να το καλλιεργήσει.

Την έκθεση, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και τα δύο νηπιαγωγεία της Καλλιθέας με τις νηπιαγωγούς τους.

Οι δασκάλες κ. Τσιουργαλή Αικατερίνη και Σιδηροπούλου Γαλήνη, μαζί με τους μαθητές της Δ2΄ τάξης οργάνωσαν την έκθεση βιβλίου.

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Βαϊτσα Καραμάνου