Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Να σταματήσει ο εμπαιγμός! Άμεση λύση τώρα για τους εργαζόμενους των SUPER MARKET "Καρυπίδης"

Να σταματήσει ο εμπαιγμός! Άμεση λύση τώρα για τους εργαζόμενους των SUPER MARKET "Καρυπίδης"
Η Λαϊκή Ενότητα Πιερίας εκφράζει την αλληλεγγύη της στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων των Super Market "Καρυπίδης". Οι 100 και πλεον εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα και την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους ευρισκόμενοι για μήνες τώρα σε επίσχεση εργασίας. Οι εργαζόμενοι ζητούν να εφαρμοστεί το ΠΔ 178/2002 που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων ή μέρος αυτών. 


Εργοδοσία "Καρυπίδη" και κυβέρνηση οδηγούνε σε απόγνωση δεκάδες οικογένειες. Η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δύο χρόνια τώρα όχι μόνο δε νομοθέτησε φιλεργατικά μέτρα αλλά απεναντίας διατήρησε στο έπακρο και με ευλάβεια την μνημονιακή αντεργατική νομοθεσία. Άλλωστε δια στόματος των τριών βουλευτών του μεταλλαγμένου νεομνημονιακού μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ της Πιερίας, σε συνάντηση με την επιτροπή αγώνα των εργαζομένων, επιβεβαιώθηκε η ολοκληρωτική παράδοση στις εντολές των δανειστών και η πλήρης αδυναμία νομοθετικής πρωτοβουλίας από την ελληνική κυβέρνηση.

Σαν Λαϊκή Ενότητα καλούμε τους εργαζόμενους της Πιερίας να σταθούν στο πλευρό των αγωνιστών του "Καρυπίδη" να μην έχουν καμμία αυταπάτη για την πολιτική αυτής της κυβέρνησης και να αγωνιστούνε να σπάσουνε τα μνημονιακά δεσμά που τους επέβαλαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.