Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΕΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΕΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ
Δύο μήνες μετά τη συνάντηση του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευγενία Φωτονιάτα, υποβλήθηκε προς έγκριση, από τις υπηρεσίες της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ. (πρώην Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο.) και του Δήμου, η πρόταση – συμπλήρωση των αποχετευτικών έργων που εκτελούνται στη Δ.Ε. Ανατολικού Ολύμπου...

με την ενσωμάτωση των 2 αντλιοστασίων στη Δ.Κ. Λεπτοκαρυάς, για χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Συγκεκριμένα, ενσωματώθηκαν στην εκτελούμενη μελέτη κατασκευής του έργου «Αποχέτευση Δήμου Ανατολικού Ολύμπου, Αποχέτευση Ακαθάρτων Υδάτων Πλαταμώνα και Παραλιακής Ζώνης του Δ.Δ. Λεπτοκαρυάς» και τη σύνδεση με το Βιολογικό, με τη μορφή υποέργου, οι μελέτες κατασκευής των αντλιοστασίων αυτών της Λεπτοκαρυάς, συνολικού προϋπολογισμού 870.504,75 €, για την ευχερή μεταφορά των λυμάτων του παραλιακού τμήματος του οικισμού, καθιστώντας το έργο πλήρως λειτουργικό.

Η έλλειψη πρόβλεψης κατασκευής των αντλιοστασίων διαπιστώθηκε με την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής, και έπειτα από συντονισμένες ενέργειες με τις υπηρεσίες του Δήμου και τη διαχειριστική αρχή το σημαντικό αυτό υποέργο ενσωματώνεται στο υπό εξέλιξη έργο.

Η υλοποίηση του έργου θα γίνει στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με τη Δ.Ε.Υ.Α.ΔΟΛ.

Τέλος αναμένεται στο ερχόμενο διάστημα η υποβολή αντίστοιχης πρότασης για την κατασκευή συνδετήριου αγωγού μεταφοράς λυμάτων από τον Παλαιό Παντελεήμονα προς το Νέο Παντελεήμονα, προϋπολογισμού 454.352,12 €, απόρροια επίσης της συνάντησης του Δημάρχου με την Ειδική Γραμματέα.

Λιτόχωρο, 18 Απριλίου 2017 - Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης