Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Σύναξη Στελεχών Κατασκήνωσης στην Ι. Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Σύναξη Στελεχών Κατασκήνωσης στην Ι. Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Την Πέμπτη Διακαινησίμου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Α΄ Ημερίδα Στελεχών Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Οι εργασίες διεξήχθησαν στο κτηριακό συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο Κατερίνης. Συμμετείχαν 70 στελέχη του Γραφείου Νεότητας.



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τους και έδωσε πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες. Κατόπιν παρέδωσε τη σκυτάλη του λόγου στους εισηγητές, οι οποίοι μέσα από την εμπειρία τους προσπάθησαν να μεταφέρουν βιώματα και να κατατοπίσουν τα στελέχη και ιδιαίτερα τους νέους ομαδάρχες στην υπεύθυνη διακονία τους.


Οι εισηγήσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής:

1. «Η προσωπικότητα του στελέχους στην Εκκλησιαστική Κατασκήνωση» από τον Αρχιμ. π. Θεωνά Αθανασιάδη, Υπεύθυνο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης.
2. «Οργανωτικά θέματα» από την κ. Φαίη Μάμμου, Καθηγήτρια Γερμανικών και Αρχηγό Κατασκήνωσης.
3. «Οι σχέσεις μεταξύ των στελεχών» από τον κ. Γεώργιο Καραδήμο, Καθηγητή Θεολόγο και Αρχηγό Κατασκήνωσης.
4. «Η Κατήχηση στην Κατασκήνωση» από τον κ. Απόστολο Μυργιώτη, Καθηγητή Φυσικό και Αρχηγό Κατασκήνωσης και
5. «Σενάρια προβληματικών συμπεριφορών και η αντιμετώπισή τους» από τον Αρχιμ. π. Διονύσιο Γκόλια, Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων, και αφού ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος. Τέλος, ο υπεύθυνος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Δημήτριος Κατιρτζής, μίλησε για την παροχή πρώτων βοηθειών στην κατασκήνωση και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος παρέθεσε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποίησε και τον επίλογο της ημερίδας, τονίζοντας ότι «Υπάρχουν πολλές κατασκηνώσεις. Η ιδιαιτερότητα όμως μιας εκκλησιαστικής κατασκήνωσης είναι η κατήχηση στην εν Χριστώ ζωή». Τέλος, έδωσε σε όλα τα στελέχη σχετική βεβαίωση συμμετοχής.