Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Στη τελική ευθεία οι πρόβες για τον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας»

Στη τελική ευθεία οι πρόβες για τον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας»
Πυρετώδεις είναι οι πρόβες της κοινής Θεατρικής Ομάδας του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ράχης για τον περίφημο «Αγαπητικό της βοσκοπούλας», μια συνεργασία που ξεκίνησε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου.

Το έργο του Δημητρίου Κορομηλά, γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, με αποκορύφωμα το θρυλικό τραγούδι «Μια βοσκοπούλα αγάπησα, μια ζηλεμένη κόρη», μιλά για τη χαμένη αθωότητα, συγκινεί με την αυθεντικότητά του και παραμένει διαχρονικό.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος: «το έργο επιλέχθηκε για τα μηνύματα που μεταδίδει και αφορούν τη θρησκευτική ευλάβεια του ελληνικού λαού καθώς και τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα. Είναι χαρακτηριστικό στοιχείο στην υπόθεση του έργου ο φόβος του Θεού που συνέχει μικρούς και μεγάλους».

Από το 1891 που πρωτοπαρουσιάστηκε το βουκολικό «δραματικόν ειδύλλιον Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου.

Φέτος την άνοιξη, τη νέα σκηνοθεσία υπογράφουν ο Γιώργος Φουρνιάδης, που το όνομά του και μόνον εγγυάται μια ευφυή και τρυφερή προσέγγιση στο έργο και ο Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος. Μαζί τους δύο σπουδαίοι συνεργάτες: ο Διομήδης Βλαχόπουλος στη μουσική και ο Νίκος Γραίκος στα σκηνικά.



Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» την Παρασκευή 21 Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες παραστάσεις.