Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
Μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης επισκέφθηκαν το Ναύπλιο από την Πέμπτη 30 Μαρτίου έως την Κυριακή 2 Απριλίου.
Το πρώτο απόγευμά τους το πέρασαν στο Ναύπλιο και στον πολυχώρο γραμμάτων και τεχνών “Φουγάρο”, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ποιητή Μιχάλη Γκανά.


Την Παρασκευή το πρωί είδαν τις ‘πολύχρυσες’ Μυκήνες με τα κυκλώπεια τείχη και την Πύλη των Λεόντων. Στη συνέχεια, στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας παρουσίασαν απόσπασμα από τη συναυλία της προηγούμενης Τετάρτης με τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής μας. Το μεσημέρι στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης–Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωγραφική διάσημων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από πρωτότυπα έργα, με θέμα το 1821 και τον αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία (Βρυζάκη, Μαργαρίτη, Τσόκο, Γύζη, Λύτρα κ.ά.)


Το απόγευμα της ίδιας μέρας περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, στο πλαίσιο προγράμματος Τοπικής Ιστορίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Ναυπλίου με θέμα την αρχιτεκτονική της πόλης, ακολουθώντας παράλληλα την τελευταία πορεία του Ιωάννη Καποδίστρια από το Κυβερνείο ως την Άγιο Σπυρίδωνα, όπου και δολοφονήθηκε, και αμέσως μετά παρακολούθησαν, προαιρετικά, τον Ακάθιστο Ύμνο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.


Το Σάββατο το πρωί οι μαθητές επισκέφτηκαν την Επίδαυρο, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και το Μουσείο. Στη συνέχεια, στο Λαογραφικό Μουσείο παρακολούθησαν το διαδραστικό πρόγραμμα “Μόδα είναι θα περάσει”, για την ιστορία της ενδυμασίας, ενώ ξεναγήθηκαν και στο Πολεμικό Μουσείο. Το μεσημέρι απόλαυσαν τη θέα από το Παλαμήδι, και συγκινήθηκαν από τη φυλακή του Κολοκοτρώνη. Το απόγευμα χάρηκαν με τη βόλτα με τρενάκι στην παλιά και τη νέα πόλη του Ναυπλίου.


Την Κυριακή πριν την αναχώρησή τους από την Αργολίδα, ξεναγήθηκαν στο σύγχρονο και νεοϊδρυθέν Βυζαντινό Μουσείο Άργους.

Συνοδοί εκδρομής οι εκπαιδευτικοί: Σοφία Ελευθεριάδου, Πόπη Πολύζου, Τάνια Παντελίδου, Βαγγέλης Σαραγατσής και Γιώργος Χατζησαββίδης.