Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε κοινωφελή προγράμματα των Δήμων της Πιερίας

Στις 30-3-2017 πραγματοποιήθηκε συνέλευση εργαζομένων από τα πρώην hot spot και συζήτησαν το θέμα της ανανέωσης των Συμβάσεων Εργασίας στο δήμο της Κατερίνης όπου και εργάζονται.


Μετά την εισήγηση ακολούθησε πλούσια συζήτηση με επίκεντρο την ανανέωση των συμβάσεων, την εργασιακή κατάσταση που βιώνουν, τις δουλεμπορικές συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, τους μισθούς πείνας οι οποίοι δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους.

Στη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα των βιβλιαρίων υγείας που δεν έχουν, διότι ακόμα δεν έχουν επικυρωθεί τα ένσημά τους από το ΙΚΑ και αυτό αναμένεται να γίνει μετά το Πάσχα. Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι. Μιλάμε για την απόλυτη καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αγανάκτηση και την απογοήτευσή τους για το μοντέλο των εργασιακών σχέσεων που οικοδομούν τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες. Ένα καθεστώς που θέλει εργαζόμενους φοβισμένους, φθηνούς, αναλώσιμους.

Όσοι πήραν το λόγο και μίλησαν τόνισαν την ανάγκη να αλλάξει αυτή η κατάσταση για να βρουν οι εργαζόμενοι την αξιοπρέπειά τους. Να έχουν όλοι σταθερή, μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να μη ζουν με το άγχος για το σήμερα και το αύριο.

Ομόφωνα κατέληξαν στις παρακάτω αποφάσεις.

1ο Να ζητήσουν από την κυβέρνηση να ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας με νόμο και να αμείβονται με βάση την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε του 751 κατώτερου μισθού και, να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους εργαζόμενους.

2ο Να απευθυνθούν στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης για να συζητηθεί το θέμα, ζητώντας να πάρει το ΔΣ πρωτοβουλία να ζητήσει από την κυβέρνηση την ανανέωση των συμβάσεών τους και οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να δουλεύουν στις θέσεις τους οι οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μέχρι να ξαναλειτουργήσουν hot spots στην περιοχή όπου και επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται.

3ο Να συμμετέχουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων με αιτήματα που αφορούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους,με αξιοπρεπείς μισθούς,πλήρη ασφάλιση και δικαιώματα.

4ο Να πάρουν πρωτοβουλίες για να συναντηθούν και με εργαζόμενους συμβασιούχους των δήμων της Πιερίας αλλά άλλων πόλεων της χώρας μας.

5ο Να δώσουν υπόμνημα σε όλα τα κόμματα της Βουλής, έκτος της φασιστικής Χ.Α., ώστε να φέρουν το θέμα στην ολομέλεια για συζήτηση.

Τέλος η Επιτροπή Αγώνα καλεί τα σωματεία τους μαζικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους, σε κοινό αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Είναι υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης να διασφαλίσει αυτό το δικαίωμα με νόμο.

4 -4-2017
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε κοινωφελή προγράμματα των Δήμων της Πιερίας