Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 6/04/2017 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε νέα συνέλευση των εργαζομένων στο πρώην hot spot του Δήμου Κατερίνης.


Οι εργαζόμενοι συζήτησαν εκ νέου το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας τους στο φόντο της νέας επίθεσης που ετοιμάζεται στα εργασιακά δικαιώματα και το λαϊκό εισόδημα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκαν προβληματισμοί και ανησυχίες για την κατάσταση στα εργασιακά,το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων,την υψηλή ανεργία και μια σειρά άλλα ζητήματα που επηρεάζουν τραγικά την ποιότητα της ζωής των εργαζομένων συνολικά.

Εκφράστηκε έντονα η συνείδηση ότι οι εργαζόμενοι δεν θα έπρεπε να κατηγοριοποιούνται σε «ωφελούμενους», «ορισμένου χρόνου», «μερικής απασχόλησης» κλπ, ότι δεν μπορεί η εργασία να αποτελεί μικρό διάλλειμα ανάμεσα σε μακροχρόνια διαστήματα ανεργίας καθώς επίσης δεν θα πρέπει να είναι «αυτονόητα» παραδεκτή η εξαθλίωση και η απελπισία των μεγαλύτερων τμημάτων του λαού και της νεολαίας.

Από τη συζήτηση προέκυψε η επιτακτική ανάγκη για συντονισμό των δράσεών τους με τις δράσεις των εργαζόμενων άλλων κλάδων,τη συμπαράταξή τους με τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των εργαζόμενων στα hot spot Λέσβου,Σάμου και Δωδεκανήσων και το γενικό συντονισμό των κινητοποιήσεων πανελλαδικά.

Ομόφωνα κατέληξαν στις παρακάτω αποφάσεις:

1 α.Να ενώσουν τη φωνή τους με το πλαίσιο αιτημάτων των εργαζομένων του ίδιου κοινωνικού προγράμματος που καλύπτουν ανάγκες στα hot spot Λέσβου,Σάμου και Δωδεκανήσου καθώς και σε άλλες περιοχές.

1β.(Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με συναδέλφους τους απο τις παραπάνω περιοχές η οποία κατέληξε σε ουσιαστική επαφή με τα Εργατικά Κέντρα: Λέσβου,Σάμου και Βορείου Τμήματος Δωδεκανήσου τα οποία εξέφρασαν την αλληλεγύη και τη συμπαράστασή τους και τους κάλεσαν σε κοινή δράση και πανελλαδικό συντονισμό)

2. Να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των παραπάνω Εργατικών Κέντρων και εκατοντάδων άλλων φορέων πανελλαδικά για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 7/04/2017 και να δώσουν δυναμικά το παρόν τους στην αντίστοιχη κινητοποίηση στην Κατερίνη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία.

3.Άμεσα να απευθυνθούν με υπόμνημα στα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου εκτός απ’τη φασιστική-ναζιστική Χ.Α ώστε να θέσουν το αίτημά τους για ανανέωση των συμβάσεων εργασίας στην ολομέλεια της Βουλής.

4.Να ξεκινήσουν συλλογή υπογραφών ώστε να καταθέσουν το αίτημα για ανανέωση των συμβάσεων εργασίας στο ΔΣ του Δήμου Κατερίνης προκειμένου να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία.

Καλούν το Δήμο Κατερίνης να υιοθετήσει το αίτημα και να το θέσει ο ίδιος στην ελληνική κυβερνήση.

Τέλος οι εργαζόμενοι καλούν όλους τους φορείς του Νομού (σωματεία,συνδικάτα,συλλόγους,επιτροπές κ.α) να πάρουν ανοιχτά θέση πάνω στο αίτημά τους για ανανέωση των συμβάσεων εργασίας και να αποδείξουν έμπρακτα τη συστράτευσή τους καλώντας όλους τους εργαζόμενους σε κοινή πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει με νόμο το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους και όλες και να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της στην υπηρεσία της ελληνικής κοινωνίας.

6/04/2017
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε κοινωφελή προγράμματα των Δήμων της Πιερίας