Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Το Γυμνάσιο Κορινού πραγματοποίησε την "Θεματική Εβδομάδα" του Υπουργείου Παιδείας.

Το Γυμνάσιο Κορινού πραγματοποίησε την "Θεματική Εβδομάδα" του Υπουργείου Παιδείας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (7-4-2017)
Διοργάνωση της Θεματικής Εβδομάδας στο Γυμνάσιο Κορινού.
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Γυμνάσιο Κορινού η διοργάνωση της θεματικής εβδομάδας με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα». Πρόκειται για ένα νέο θεσμό που για πρώτη φορά φέτος εφαρμόζεται σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας.


Ο θεσμός της θεματικής εβδομάδας αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα που άπτονται της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και, κατά το τρέχον έτος, εστιάζει σε τρεις βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) τις έμφυλες ταυτότητες.


Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας διοργανώθηκαν ενημερωτικές δράσεις και δραστηριότητες στους παραπάνω βασικούς άξονες, οι οποίες αφορούσαν κυρίως θέματα διατροφικών συνηθειών και υγιεινής διατροφής, προστατευτικών παραγόντων ενάντια σε κάθε μορφής εθισμό καθώς και θέματα σχετικά με τις σωματικές αλλαγές στην εφηβεία και την αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων.


Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου στηριζόμενος στις καινοτόμες προτάσεις και τη συσσωρευμένη εμπειρία των εκπαιδευτικών αλλά και αξιοποιώντας σχετικό υλικό από το ΙΕΠ σχεδίασε και υλοποίησε ένα πλούσιο πρόγραμμα μαθησιακών δραστηριοτήτων που περιλάμβαναν εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, εικαστικές δραστηριότητες, προβολή ταινιών με σχετικό περιεχόμενο που πλαισιώθηκαν με συζήτηση και προβληματισμό των μαθητών, συζητήσεις στην ομάδα, σύντομα σχέδια εργασίας (project), παρασκευή γλυκισμάτων και ειδών διατροφής, διαμόρφωση ειδικού χώρου για την εκκόλαψη αυγών, δημιουργία αμπελώνα στο χώρο του προαυλίου κ.ά. Επιπλέον, κλήθηκαν εκπρόσωποι φορέων από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Πιερίας και την ΑΤΡΑΚΤΟ προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και να υλοποιήσουν σχετικές βιωματικές δραστηριότητες.


Ειδικότερα:

Ο υπεύθυνος του ΣΣΝ Πιερίας κ. Αθανάσιος Χαρίσης οργάνωσε για τους μαθητές της Α’ τάξης το πρόγραμμα «Η φύση διδάσκει και θεραπεύει», που εντάσσεται στη θεματική των προστατευτικών παραγόντων κατά του εθισμού.


Η υπεύθυνη της οργάνωσης ΑΤΡΑΚΤΟΣ κ. Σαββινίδου Σοφία και οι συνεργάτες της οργάνωσαν στην Α’ τάξη το πρόγραμμα «Μαθαίνω να αποδίδω αξία στον εαυτό μου – Είμαι ελεύθερος», στη Β’ τάξη έγινε προβολή και ανάλυση της ταινίας «το καμένο ρούχο» με σκοπό τον καθορισμό των αιτιών και των συνεπειών της εξάρτησης από το Διαδίκτυο και τέλος στη Γ’ τάξη παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Αντίσταση στην πίεση των συνομηλίκων», το οποίο εντάσσεται στη θεματική ενότητα Διαπροσωπικές σχέσεις και Εξαρτήσεις.


Επιπλέον διοργανώθηκε εντός του σχολείου και απογευματινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γονέων με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Εισηγητής ήταν ο υπεύθυνος του ΣΣΝ Πιερίας κ. Αθανάσιος Χαρίσης ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Διαδίκτυο και διαπροσωπικές σχέσεις των εφήβων».


Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Κορινού αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια τον υπεύθυνο του ΣΣΝ Πιερίας κ. Χαρίση για την άμεση ανταπόκρισή του στην πρόσκληση του σχολείου και τις δράσεις που οργάνωσε για γονείς και μαθητές, όπως επίσης και τα στελέχη της ΑΤΡΑΚΤΟΥ για τα προγράμματα που παρουσίασαν στους μαθητές μας. Τέλος αξίζουν συγχαρητήρια και στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου που για μία ακόμα φορά στήριξε τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (7-4-2017)