Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Επικοινωνία μαθητών με κοσμοναύτη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού σε τροχιά

Επικοινωνία μαθητών με κοσμοναύτη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού σε τροχιά
Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, σε συνεργασία με το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, στα πλαίσια του προγράμματος "ΔΙΑΣΤΗΜΑ", διοργανώνει εκδήλωση, με απευθείας επικοινωνία μαθητών με Κοσμοναύτη σε τροχιά, τον Fyodor (Θεόδωρο) Yurchikhin (Γραμματικόπουλο) του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 2ου & 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης.

Το εγχείρημα, θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή των Διαστημικών Υπηρεσιών ROSCOSMOS, ESA, NASA και σε συντονισμό με τον οργανισμό ARISS (Amateur Radio on International Space Station). Η επικοινωνία θα διεξαχθεί με ασύρματα μέσα και τεχνική υποστήριξη από τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας και την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου 2017.

Η οριστική ημερομηνία και ώρα θα προσδιοριστεί ένα δεκαήμερο πριν τη διεξαγωγή της επαφής από τις αρμόδιες διαστημικές υπηρεσίες και θα κοινοποιηθεί εγκαίρως.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΑ.Π. κ. Αδάμο Σαραηλίδη, στο τηλέφωνο 6942082575 (απόγευμα) και στο e-mail: sz2rcp@gmail.com