Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου στην Κατερίνη. Ήρθε, άκουσε, δεν μίλησε και έφυγε... (ΦΩΤΟ)

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου στην Κατερίνη. Ήρθε, άκουσε, δεν μίλησε και έφυγε... (ΦΩΤΟ)

Την Κατερίνη επισκέφτηκε χθες Κυριακή 23 Απριλίου 2017 ο  Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και συγκεκριμένα τον Καπνικό Σταθμό, προσκεκλημένος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και του κινήματος "Χωρίς μεσάζοντες".


Σκοπός της επίσκεψης του κ. Κούλογλου ήταν η ενημέρωση του για το κίνημα "Χωρίς μεσάζοντες" και τις αλλαγές που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο.

Η συζήτηση που ακολούθησε είχε σαν θέμα της «Ο έλεγχος της τροφής και η απαγόρευση του κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες», αλλά δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτά καθώς συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούσαν τις καταναλωτικές ομάδες, την εμπλοκή των Δήμων στην όλη υπόθεση, ενώ στο τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Νωρίτερα ο κ. Κούλογλου ξεναγήθηκε στις δομές του Καπνικού Σταθμού και ενημερώθηκε για το έργο της Εθελοντικής Ομάδας.

Ο κ. Κούλογλου δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για όσα γίνονται στον Καπνικό Σταθμό και δήλωσε πολλές φορές ότι είναι στην διάθεση των οργανωτών να βοηθήσει αν του ζητηθεί.

*Αλλά θα πρέπει να τονίσουμε ότι η παρουσία του δεν πρόσφερε κάτι το ιδιαίτερο στην συζήτηση, την περισσότερη ώρα ήταν αμίλητος και άκουγε μόνο, δεν έκανε προτάσεις και γενικά η παρουσία του χθες πέρασε στην ουσία απαρατήρητη....

Πάλι καλά τουλάχιστον που άκουγε, αν και βιαζόταν να φύγει για παραβρεθεί στην ΕΚΑΒΗ στην προβολή του ντοκιμαντέρ του...

Τέλος πάντων.

Η πρόσκληση για την χθεσινή εκδήλωση ήταν ανοιχτή προς τους τέσσερις βουλευτές της Πιερίας, αλλά το παρών έδωσε μόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριος Καστόρης...

Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του κ. Καστόρη έδωσε ένα άλλο χρώμα στην συζήτηση καθώς έγινε δέκτης πολλών παραπόνων αλλά και ερωτήσεων από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας αλλά και από το κοινό.

Αυτό όμως που πρέπει να επισημανθεί ιδιαίτερα είναι ότι η παρουσία του κ. Καστόρη βοήθησε ουσιαστικά στην εκδήλωση, καθώς δόθηκαν από την πλευρά του λεπτομέρειες και εξηγήσεις που ήταν άγνωστες μέχρι χθες και απέδειξε στην πράξη ότι μέσω του διαλόγου βγαίνουν λύσεις.

Και ο κ. Καστόρης απέδειξε χθες ότι είναι υπέρ του διαλόγου.

Καλά θα ήταν να βρίσκονταν χθες και οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού μας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλοι θεσμικοί φορείς.

Δεν ήταν όμως εκεί...

Και η απουσία τους αποτέλεσε πλήγμα τόσο για την ενημέρωση του κοινού, αλλά και για την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης σε ότι έχει να κάνει με το κίνημα "Χωρίς μεσάζοντες", αλλά και τις λαϊκές αγορές και τα καταναλωτικά κινήματα.

Στη συνέχεια θα ανέβουν στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" βίντεο από την χθεσινή εκδήλωση με τις τοποθετήσεις των ομιλητών.