Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΟΥ
Γίνεται γνωστό ότι η ηλεκτρονική εφημερίδα του Γυμνασίου Κορινού ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB κέρδισε το βραβείο του καλύτερου άρθρου με θέμα τον εθελοντισμό, το οποίο συνέγραψε η συντάκτρια της εφημερίδας και μαθήτρια της Β’ τάξης Ευφροσύνη Δουρουκλάκη.

Το βραβείο συνοδεύονταν και από χρηματικό έπαθλο 500 €, στα πλαίσια του 4ου διαγωνισμού μαθητικής εφημερίδας για τα Γυμνάσια και Λύκεια Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" της Θεσσαλονίκης. Στο σχετικό διαγωνισμό συμμετείχαν 30 Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας με έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες των μαθητών τους. Κριτήρια αξιολόγησης των εφημερίδων ήταν η δομή του περιεχομένου τους, η πληρότητα και η ταξινόμηση της ύλης, η πρωτοτυπία, η πληρότητα των κειμένων και η εμφάνιση των εντύπων. Η επιλογή των σχολείων που βραβεύτηκαν προέκυψε από την εισήγηση της κριτικής επιτροπής που συστάθηκε από την εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Η εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητικών εφημερίδων πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου 2017 στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κυρία Βούλα Πατουλίδου, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, στελέχη και δημοσιογράφοι του εκδοτικού συγκροτήματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και 600 περίπου μαθητές-μέλη των συντακτικών ομάδων των εφημερίδων που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB (http://schoolpress.sch.gr/korinosontheweb) δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2016 στα πλαίσια υλοποίησης του Πολιτιστικού Προγράμματος "Δημοσιογράφοι... από τα θρανία". Μέχρι στιγμής έχουν αναρτηθεί δύο τεύχη της εφημερίδας με σημαντικό αριθμό άρθρων, που αφορούν τόσο δραστηριότητες και εκδηλώσεις του σχολείου όσο και θέματα τοπικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος. Για τη δημιουργία της εφημερίδας αξιοποιήθηκαν πλήρως τα εργαλεία που παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και ειδικότερα η υπηρεσία Schoolpress. Η δημοσιογραφική ομάδα της ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB αποτελείται από 35 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Κορινού και συντονίζεται από τους φιλολόγους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Πούτη Ιωάννη, κυρία Αλμπανίδου Ελένη και κυρία Ξηρού Κυριακή. Η ηλεκτρονική εφημερίδα παρουσιάστηκε πρόσφατα στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Κορινού συγχαίρει δημόσια τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας και ιδιαίτερα τη μαθήτρια Ευφροσύνη Δουρουκλάκη για τη σημαντική διάκριση που απέσπασαν. Ανάλογες διακρίσεις αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για το Γυμνάσιο Κορινού αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας γενικότερα. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναδεικνύουν το έργο που γίνεται στα μικρά περιφερειακά σχολεία και συμβάλλουν στο άνοιγμα του σχολείου στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.