Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Απολογιστικό δελτίο τύπου Παγκόσμια Δράση Περιβάλλοντος 2017

Απολογιστικό δελτίο τύπου Παγκόσμια Δράση Περιβάλλοντος 2017
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης η κοινή δράση με θέμα « Δράσεις και Εκπαιδευτικά Περιβαλλοντικά Εργαστήρια» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Συνδιοργανωτές της ήταν : τα Κ.Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας μέσω των Υπευθύνων των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων τους, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης. Στη δράση συμμετείχαν ακόμη και οι δύο Φορείς προστατευόμενων περιοχών που ενεργοποιούνται στην Πιερία: ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία-Αλιάκμονα.

Συντονιστές των εργαστηρίων ήταν: τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, Αρναίας, Ελευθερίου- Κορδελιού- Βερτίσκου, Ποροΐων και Κιλκίς, ο Φ. Δ. Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και Φ. Δ. Δέλτα Αξιού- Λουδία-Αλιάκμονα.

Στόχος της δράσης ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών σε θέματα Περιβάλλοντος έτσι ώστε ως αυριανοί πολίτες με τη γνώση, τη στάση και τη συμπεριφορά τους να συμβάλουν στην κατανόηση και στη λύση περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Έτσι λοιπόν 280 μαθητές και 20 εκπ/κοί συνοδοί από τις σχολικές μονάδες: 1ο Δ. Σχ. Κατερίνης, 2ο Δ. Σ. Κατερίνης, 7ο Δ. Σχ. Κατερίνης, 16ο Δ. Σχ. Κατερίνης, 17ο Δ. Σχ. Κατερίνης και Δ. Σχ. Μακρυγιάλου συμμετείχαν σε τουλάχιστον έξι από τα δέκα εργαστήρια που υλοποιήθηκαν (μουσικά, εικαστικά, κινητικά, επιτραπέζια, μνήμης, συνδυαστικής σκέψης, ανάπτυξης προβληματισμού και ανάληψης δράσης).

Ιδιαίτερα ευχάριστη, μεστή σε νοήματα ήταν και η μικρή θεατρική παράσταση που πρόσφεραν σε όλους τους παρευρισκόμενους οι μαθητές της Δ2 τάξης του 16ου Δ. Σχ. Κατερίνης μέσα στο όμορφο φυσικό περιβάλλον του πάρκου της Κατερίνης.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν και φέτος στην επιτυχία της δράσης αυτής και προπαντός τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους για τη συμμετοχή τους και το αδιάλειπτο ενδιαφέρον τους.

Σας ευχόμαστε ένα «Ήρεμο και Ξεκούραστο Καλοκαίρι».

Οι συνδιοργανωτές