Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ο ΕΛ.Γ.Α. επιχορηγεί αντιχαλαζικά δίχτυα και αντιβροχικές μεμβράνες. (Πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας)

Ο ΕΛ.Γ.Α. επιχορηγεί αντιχαλαζικά δίχτυα και αντιβροχικές μεμβράνες. (Πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας)
Ο ΕΛ.Γ.Α. με γνώμονα την αρχή ότι «η πρόληψη αποτελεί επένδυση» και στην προσπάθειά του να συμβάλει σοβαρά στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα, επιχορηγεί προγράμματα εγκατάστασης μέσων ενεργητικής προστασίας, προκειμένου να προστατεύσει αποτελεσματικά την αγροτική παραγωγή από φυσικούς κινδύνους (χαλάζι, υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις, παγετό).

Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ του ΕΛ.Γ.Α. με την υπ’ αριθμ. 111/01-06-2017 απόφασή του επιχορηγεί την τοποθέτηση αντιχαλαζικών διχτυών και αντιβροχικών μεμβρανών σε εγκαταστάσεις που δεν έχουν επιχορηγηθεί στην καλλιέργεια αμπέλου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς η υπ’ αριθμ. 18/17-02-2016 απόφαση έτυχε ευρείας αποδοχής από τους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών και υπήρξαν αιτήματα για συνέχιση του προγράμματος με διεύρυνση τόσο του στρεμματικού περιορισμού, που υπήρχε στην εν λόγω Απόφαση, όσο και επέκτασης των περιοχών εφαρμογής.

Ο ΕΛ.Γ.Α. κατανοώντας και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των παραγωγών για συνέχιση του προγράμματος, την οικονομική συγκυρία, την ανάγκη παραγωγής ποιοτικών προϊόντων που συνεισφέρουν στο ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών και το ανταποδοτικό όφελος του Οργανισμού, προχώρησε στην έκδοση της παραπάνω απόφασης. Στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α. (www.elga.gr) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για το πρόγραμμα και να προμηθευτούν τα απαραίτητα έγγραφα για την υποβολή της αίτησής τους.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας είναι η 3η Ιουλίου 2017.