Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Το καλοκαιρινό ταξίδι ξεκίνησε στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού - Τα παιδιά ανακαλύπτουν την περιπέτεια και τη γνώση

Το καλοκαιρινό ταξίδι ξεκίνησε στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού - Τα παιδιά ανακαλύπτουν την περιπέτεια και τη γνώση
Μέσα σε εορταστικό κλίμα και με ενθουσιώδη ανταπόκριση και διάθεση, άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής, στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα, η αυλαία της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2017, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ).



Φέτος, το πρόγραμμα τιτλοφορείται «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο» και αφορά ένα παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα. Όπως αποδεικνύεται από την έναρξη κιόλας του φετινού προγράμματος τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών αγκαλιάζουν αυτή τη δράση, που τους ζητάει μια διαφορετικού τύπου συμμετοχή, που απαιτεί συγκέντρωση και τους προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την περιπέτεια και τη γνώση από ένα βιβλίο σε ένα άλλο.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης είναι από τους λίγους ανά την Ελλάδα Δήμους, ο οποίος έχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εντάξει στο εν λόγω πρόγραμμα, δύο δημοτικές βιβλιοθήκες (Κατερίνης – Κορινού), συμμετέχοντας έτσι ενεργά στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

«Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 υλοποιείται με την προτροπή και τον συντονισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ενώ επικεντρώνεται στην συνεργασία βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών» επισημαίνει σε δήλωσή της, η αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, ενώ όπως τονίζει «στη δημοτική βιβλιοθήκη Κατερίνης, η αθρόα προσέλευση είχε ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση σε χρόνο ρεκόρ των εγγραφών, με 200 και πλέον παιδιά να λαμβάνουν μέρος».

Παρόντες στη γιορτή ήταν οι Πρόσκοποι Κατερίνης, οι οποίοι θα αναλάβουν την υλοποίηση δύο προγραμμάτων ("Τα σημεία του ορίζοντα" 5/9/17 και τα "Σήματα Μορς" 27/7/17), εκπρόσωπος των Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας ("Τα σήματα Μορς" 28/7/17) και ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Κατερίνης Δημήτρης Τσαουσίδης ("Σημεία Εκκίνησης" στις 29/6/17). Επιπλέον, παρέστη ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), Θεόδωρος Παυλίδης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα μικρότερα παιδιά έμειναν στον εσωτερικό χώρο της βιβλιοθήκης και μέσα από το χάρτη ακολούθησαν τα χρωματιστά σημεία του δαπέδου, ενώ ανακάλυψαν στα ράφια της βιβλιοθήκης εικόνες, που παρέπεμπαν στους φετινούς καλοκαιρινούς τίτλους. Τα μεγαλύτερα παιδιά περιπλανήθηκαν στο πάρκο, προκειμένου να αναζητήσουν τους κρυμμένους τίτλους σε διάφορα σημεία του.

ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ
«Η βιβλιοθήκη μας, μέσω του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, λαμβάνει μέρος σε ένα πανελλήνιο δημιουργικό παιχνίδι γνώσης, που ανοίγει νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών» σημειώνει από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, περισσότερα από 60 παιδιά συμμετείχαν στη γιορτή, ενώ με ικανοποιητικούς αγώνες συνεχίζονται οι εγγραφές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού. Παρακαλούνται οι γονείς, προκειμένου το κάθε παιδί να έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει μέρος σε δράσεις του προγράμματος, να επικοινωνούν για έγκαιρη κράτηση θέσεων, στο τηλ. της Δημοτικής βιβλιοθήκης Κορινού - 2351 350 919 καθημερινά ως εξής: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 08:00 π.μ. έως 14:00.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2017gr.

Ιστοσελίδα διοργάνωσης: network.nlg.gr
Hashtag: #KE2017gr
Το καλοκαιρινό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, θα διαρκέσει έως και τις 08 Σεπτεμβρίου.