Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Καταγγελία για την ποινικοποίηση των αγώνων κατά των πλειστηριασμών

Καταγγελία για την ποινικοποίηση των αγώνων κατά των πλειστηριασμών
Το ΕΠΑΜ – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει τις απόπειρες ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς μετά το σχηματισμό σχετικής δικογραφίας εναντίον μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.



Είναι αξιοσημείωτο και ενδεικτικό της υποκρισίας των «λειτουργών της δικαιοσύνης» και των αστυνομικών αρχών, το ότι ουδόλως ενοχλούνται από τους αντισυνταγματικούς μνημονιακούς νόμους που έχουν αλλοιώσει πλήρως το δικαιακό σύστημα της χώρας μας, αλλά ενοχλήθηκαν από τους πολίτες που κινητοποιούνται και παλεύουν για μια ανθρώπινη ζωή. Ότι δεν αντιλήφθηκαν καν τη σωρεία παρατυπιών και παρανομιών που διαπράττονται κάθε βδομάδα στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης από γνωστούς μεγαλοσυμβολαιογράφους, και η μόνη παρανομία που είδαν ήταν η «παρακώλυση συναγωνισμού» και η «διατάραξη της κοινής ειρήνης» από τους πολίτες που διαμαρτύρονται.

Με δεδομένη την ήδη σχηματισθείσα δικογραφία κατά μελών και φίλων του ΕΠΑΜ αλλά και άλλων πολιτών που εκκρεμεί από τον Δεκέμβριο 2014 για τους ίδιους λόγους (ματαίωση πλειστηριασμών), είναι φανερό πλέον ότι πρόκειται για συντονισμένη προσπάθεια, έτσι ώστε το πέρασμα στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ο εφιάλτης των εξώσεων που θ’ ακολουθήσει, να χρεωθούν στους πολίτες που αντιδρούν σ’ αυτή τη λαίλαπα.

Το ΕΠΑΜ, έχοντας πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών πανελλαδικά, δηλώνει ότι στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει πολιτικά κάθε πολίτη που διώκεται για παρόμοιους λόγους, όπως και κάθε κινητοποίηση ενάντια στην εκποίηση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. Και επαναλαμβάνει την υπόσχεσή του για την επιστροφή των περιουσιών που πλειστηριάστηκαν στα χρόνια της μνημονιακής κατοχής πίσω στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, αμέσως με την αποκατάσταση της νομιμότητας και της εθνικής κυριαρχίας.

Η μόνη λύση, η μόνη σωτηρία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, περνάει μέσα από τη σωτηρία ολόκληρης της χώρας και του λαού της: Με την απελευθέρωση από το ζυγό της ΕΕ, την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την εγκαθίδρυση ενός γνήσιου, δημοκρατικού πολιτεύματος. Μόνο έτσι θ’ ανοίξει ο δρόμος για λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Στον αγώνα αυτό, το ΕΠΑΜ ήταν, είναι και θα είναι, πάντα στην πρώτη γραμμή!


Εκ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου - Ε.ΠΑ.Μ.