Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ελλιπή, απαράδεκτα και υποτυπώδεις τα μέτρα ασφαλείας των έργων του ΟΤΕ στην Κατερίνη. (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ελλιπή, απαράδεκτα και υποτυπώδεις τα μέτρα ασφαλείας των έργων του ΟΤΕ στην Κατερίνη. (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Σκαμμένη πόλη η Κατερίνη και όλοι σας έχετε δει σε κάθε γειτονιά σχεδόν συνεργεία να πραγματοποιούν έργα για τον ΟΤΕ. Μεγάλες τρύπες (φρεάτια), δρόμοι κομμένοι, μποτιλιαρίσματα, κατάληψη πεζοδρομίων από τα έργα με πεζούς να κυκλοφορούν στους δρόμους, ερωτηματικά για την μελλοντική αποκατάσταση του οδοστρώματος είναι η καθημερινή εικόνα της πόλης από την στιγμή που άρχισαν τα έργα του ΟΤΕ.

Ελλιπής φωτισμός ( λειτουργεί ένα στα πέντε φώτα...), σε πολλές περιπτώσεις κανένα προειδοποιητικό φως, πλέγματα σκισμένα, ελάχιστες κορδέλες είναι τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που υπάρχουν στα έργα του ΟΤΕ στην Κατερίνη.

Είδαμε σε φρεάτια τα πλέγματα να είναι ή πεσμένα ή να είναι πιο μέσα με κίνδυνο κάποιος ή κάποιο παιδί να πέσει μέσα...

Η εικόνα αυτή είναι σχεδόν σε όλη την πόλη.

Υπάρχει θέμα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς ώστε να μην έχουμε κάποιο ατύχημα.

Δεν θα σταθούμε άλλο στα μέτρα που παίρνει ή όχι ο ΟΤΕ για τα έργα του, αλλά για εμάς το κυριότερο και αυτό που έχει σημασία είναι αν αυτά τα μέτρα προστασίας και ασφαλείας ελέγχονται από τον Δήμο Κατερίνης;

Ελέγχει ο Δήμος Κατερίνης τα έργα που κάνει ο ΟΤΕ; Ελέγχει τα μέτρα ασφαλείας του ΟΤΕ ώστε να μην έχουμε ατυχήματα; Ελέγχει τα μέτρα αποκατάστασης του ΟΤΕ από την στιγμή που ολοκληρώνονται τα έργα;

Και θα περιμέναμε να υπάρχει αυστηρός και σχολαστικός έλεγχος όταν πρόκειται για έργα που μπορεί να εγκυμονούν κινδύνους τόσο για οδηγούς αυτοκινήτων, ποδηλάτων, μηχανών, όσο και για πεζούς.

"Αν σκάψουν όπου θέλουν θα δημιουργήσουν πρόβλημα για την πόλη, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με άλλες κακοτεχνίες» έλεγε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης πριν μερικούς μήνες και παρουσίασε τότε φωτογραφικό υλικό από σημεία της Κατερίνης και των Τρικάλων όπου εταιρείες έσκαψαν όπως ήθελαν και αποκατέστησαν υποτυπωδώς τις παρεμβάσεις που έγιναν..." Έλεγε τότε ο Δήμαρχος Κατερίνης.

Δείτε τα βίντεο και φωτογραφίες με τα έργα του ΟΤΕ από την περιοχή πίσω από το Πάρκο Κατερίνης, Επισκόπου Μακαρίου Κίτρους και Ιάσονος, μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, στην Μαραθώνος αλλά και στα Ευαγγελικά:




























*Μιχάλης Κανταρτζής 
www.pierikialithia.gr
www.pierikialithia.blogspot.gr