Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

285 άτομα συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 160.000 προϊόντα παραεμπορίου στην Πιερία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

285 άτομα συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 160.000 προϊόντα παραεμπορίου στην Πιερία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, οργανώθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις όπου συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, του Αστυνομικού Τμήματος Δίου - Ολύμπου, του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, εστιάζοντας σε παραλιακές περιοχές της Πιερίας.

Συγκεκριμένα από αρχές Ιουνίου έως και την 21 Σεπτεμβρίου 2017 σε Πλαταμώνα, Νέους Πόρους, Λεπτοκαρυά, Ολυμπιακή Ακτή και Παραλία Κατερίνης, συνελήφθησαν συνολικά 285 άτομα (30 ημεδαποί και 255 αλλοδαποί), για παρεμπόριο.

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων εντοπίσθηκαν συνολικά 161.446 προϊόντα παρεμπορίου, τα οποία αφορούν σε είδη ένδυσης και υπόδησης, βραχιόλια, γυαλιά ηλίου, ζώνες, τσάντες, παιχνίδια, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα παρεμπορίου.

Τα παραπάνω προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία.
Επίσης σε βάρος τους βεβαιώθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, το ποσό των οποίων ανήλθε στις 81.600 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.