Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Δημοτική Παράταξη «Αλήθεια» - Δελτίο Τύπου.

Δημοτική Παράταξη «Αλήθεια» - Δελτίο Τύπου.
Φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες

Αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας, δια μέσου του δελτίου τύπου, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις και τις απόψεις μας στο ζήτημα που έχει αναστατώσει τους κατοίκους του Δήμου γενικά και ειδικότερα τους κατοίκους του Λιτοχώρου, και δεν είναι άλλο από αυτό της ανάπλασης της κεντρικής οδού του Λιτοχώρου (οδός Αγίου Νικολάου).




Η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος έρχεται για τρίτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτημα των συμβούλων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να αποσυρθεί η ανάπλαση της ως άνω οδού, καθώς πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχει αναιρεθεί ήδη, εξαιτίας των συνεχών τροποποιήσεων της αρχικής μελέτης.

Από την πρώτη στιγμή που λάβαμε γνώση της πρόθεσης της δημοτικής αρχής, συμφωνήσαμε στο σκέλος που αφορούσε την υπογείωση των καλωδίων της ΔΕΗ και στη διάνοιξη της οδού Ιθακήσιου, ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση των οχημάτων στη στροφή μπροστά από το κτίριο της Αστυνομίας.

Διαφωνήσαμε, όμως, με όλα τα υπόλοιπα τα οποία περιλαμβάνονται στη μελέτη, την οποία παρεμπιπτόντως πληρώσαμε 43.000 ευρώ και δεν ισχύει τίποτα από τις προβλέψεις, αφού τροποποιείται στο μεγαλύτερο μέρος της. Η ανάπλαση, τελικά, αφορούσε μόνο το παρκινγκ της παλιάς αγοράς;;

Απορούμε γιατί τέτοια εμμονή και τόση επιμονή σε ένα έργο το οποίο δεν θέλει η πλειοψηφία του λαού του Λιτοχώρου. Μας δημιουργεί απορίες και υποψίες για τη σκοπιμότητά του. Βέβαια, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η εμμονή αυτή της διοίκησης αν τα χρήματα ήταν από κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα. Εδώ όμως πρόκειται για έργο βιτρίνας, που γίνεται από ιδίους πόρους, χρήματα δηλαδή των δημοτών μας. Και τι θα μας προσφέρει; Μείωση θέσεων στάθμευσης κατά πενήντα τοις εκατό τουλάχιστον, στένεμα του κεντρικού δρόμου του Λιτοχώρου, δηλαδή τα αντίθετα απ’ ό,τι θα επεδίωκε κάποιος που θέλει την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Ο εγωισμός και η μισαλλοδοξία δεν τους αφήνει να ακούν τις προτάσεις μας και να παραδεχτούν πως το όλο εγχείρημα είναι ένα λάθος. Και επιτέλους στο λίγο χρόνο που απέμεινε, ας μην προχωρήσουν σε παρεμβάσεις που θα μας κοστίσουν ακριβά στο ξήλωμά τους, γιατί εκτός από την αχρηστία τους, δημιουργούν και πολλά προβλήματα στη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών.

Τέλος, καλούμε όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους κατοίκους, (συμφωνούντες και διαφωνούντες) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, στις 17:00 το απόγευμα να εκφράσουν την άποψή τους επί του συγκεκριμένου έργου, ώστε να μην επιδέχεται καμία αμφισβήτηση το αποτέλεσμα της συζήτησης και της τελικής απόφασης. Πρέπει επιτέλους εμείς να αποφασίσουμε για τον τόπο μας. Φτάνουν πια οι «εισαγόμενοι σωτήρες» που τάχα ξέρουνε το συμφέρον μας καλύτερα από μας.



Για την Δημοτική Παράταξη «Αλήθεια»
Κώστας Δημητριάδης