Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα. (ΦΩΤΟ)

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα. (ΦΩΤΟ)
8 Νοεμβρίου και γιορτάζει η Πολεμική μας Αεροπορία! Γιορτάζει ο προστάτης της, Αρχάγγελος Μιχαήλ.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" βρέθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Λάρισας.

Η Αεροπορική Βάση Λάρισας, αποτελεί το πρώτο οργανωμένο «Πολεμικό Αεροπορικό Συγκρότημα» που λειτούργησε στην Ελλάδα.

Η ιστορία του αρχίζει με την προσγείωση σ΄ αυτό του πρώτου ελληνικού αεροσκάφους με την επωνυμία «Δαίδαλος» στις 29 Σεπτεμβρίου 1912. Την προσγείωση αυτή λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε η πρώτη αποστολή τακτικής αναγνώρισης στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1912, στην περιοχή της Ελασσόνας και αφορούσε σε τακτική αναγνώριση.


«Μαχιμώτατοι οι ισχύοντες»


(Mαχητικότατοι οι ρωμαλέοι)

Αριστοτέλους, Ηθικά Νικομάχεια, 1116b, 14

Ώσπερ ουν ανόπλοις ωπλισμένοι μάχονται καί αθληταί ιδιώταις καί γάρ εν τοις τοιούτοις αγώσιν ουχ’ οι ανδρειώτατοι μαχιμώτατοι εισιν, αλλ’ οι μάλιστα ισχύοντες καί τά σώματα άριστα έχοντες. O Aριστοτέλης, μιλώντας περί ανδρείας, στο σημείο αυτό του έργου του αναφέρει ότι πρέπει να είναι κανείς ανδρείος, όχι γιατί εξαναγκάζεται, αλλά επειδή η ανδρεία είναι και αυτή ένα είδος εμπειρίας, γι’ αυτό και ο Σωκράτης πιστεύει ότι η ανδρεία είναι μάθηση. Στη συνέχεια, μιλώντας για την ανδρεία των έμπειρων στρατιωτικών αναφέρει τα εξής:

Mάχονται λοιπόν σαν ένοπλοι εναντίον αόπλων και σαν αθλητές εναντίον αγυμνάστων, διότι σε τέτοιους αγώνες δεν είναι πιο μαχητικοί οι γενναιότεροι, αλλά οι πιο ρωμαλέοι και οι αρτιμελέστεροι. (Bιβλιοθήκη Παπύρου, αρ. 140)

(Aριστοτέλη – Hθικά Nικομάχεια, Tόμος B’, Mετάφραση A. Δαλέζιου)

Πληροφορίες από : https://www.haf.gr/structure/ata/110pm/