Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση Πέμπτη 14 του Δεκέμβρη 2017

24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση Πέμπτη 14 του Δεκέμβρη 2017
24ωρη απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε. Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017. Συμμετέχουμε μαζικά λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης των εργαζομένων.
Αντιδρούμε δυναμικά στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που καταστρατηγούν το ωράριό μας κι επιτίθενται στα δικαιώματά μας.Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ενώνουμε τις φωνές μας για να φωνάξουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις πολιτικές της κυβέρνησης και των δανειστών που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Διεκδικούμε:

1. Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).

2. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.

3. Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.

4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.

5. Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

6. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.7. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., συνεχίζοντας τη βάρβαρη πολιτική των προκατόχων της, που καταδίκαζε ως αντιπολίτευση, φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν ακόμα προϋπολογισμό σκληρής και άδικης λιτότητας και δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων. Παράλληλα, προωθεί για ψήφιση τα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου, που περιλαμβάνουν, νέα μείωση των εισοδημάτων, ιδιωτικοποιήσεις της ενέργειας, του νερού και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, παράδοση των κόκκινων δανείων στα κερδοσκοπικά funds και φαλκίδευση του δικαιώματος της απεργίας. Η Κυβέρνηση μπροστά στην άμεση αντίδραση των εργαζομένων απέσυρε προσωρινά την τροπολογία, με την οποία περιορίζεται το απεργιακό δικαίωμα δήλωσε όμως παράλληλα ότι θα την επαναφέρει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Πρέπει να αντιδράσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που συνθλίβουν κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών και διαλύουν τις ζωές μας.

Ο χώρος της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα, δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά. Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας μια παρελκυστική τακτική υποσχέσεων και καλλιέργειας απατηλών προσδοκιών ικανοποίησης χρόνιων αιτημάτων μας, βρισκόμενο, όμως, σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και τους «θεσμούς» καταφέρνει και άλλα χτυπήματα κατά της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας μετά τις συναντήσεις με τους «θεσμούς», υπέγραψε:

• την υποχρεωτική παραμονή όλων των εκπαιδευτικών στο σχολείο, στο εργασιακό 30ωρο

• νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

• αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντών, Υποδιευθυντών, Προϊσταμένων ολιγοθέσιων δημοτικών και νηπιαγωγείων) και την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων

• την κατάργηση της προσμέτρησης της ώρας σίτισης ως διδακτικήςΟι εκπαιδευτικοί πρέπει να απαντήσουν δυναμικά. Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα ειδάλλως, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα εντείνουν την επίθεσή τους εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Στις 14 Δεκεμβρίου απεργούμε όλοι και συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε Πιερίας καλεί όλους τους Εκπαιδευτικούς Π.Ε. Πιερίας την ίδια μέρα:• να δώσουν το παρόν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης στις 9:00 πμ, αναδεικνύοντας όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση

πριν την πραγματοποίηση των απεργιακών συγκεντρώσεων

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία

την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις

(Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται στο ΕΡΓ.ΚΕΝΤΡΟ και ώρα 10πμ.)Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
Βασίλης Λάμπρου