Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Μητροπολίτης Κατερίνης Γεώργιος: "Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική!"

Μητροπολίτης Κατερίνης Γεώργιος: "Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική!"
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου η μνήμη του Αγίου Ελευθερίου και της Μητρός Αυτού Αγίας Ανθίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό στην οδό Αχαρνών.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

''Σας μεταφέρω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του ποιμνίου μου που εκεί στη Μακεδονία οι Έλληνες Μακεδόνες δίνουμε καθημερινά τον αγώνα όχι μόνο της Πίστεως αλλά και της διατηρήσεως των Εθνικών ιδεωδών, τα οποία παρασαλεύονται και αμφισβητούνται από τους βόρειους γείτονές μας''.

''Εμείς επιμένουμε και διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική και σας διαβεβαιώνω ότι θα κρατήσουμε ψηλά τα λάβαρα των Εθνικών ιδεωδών αλλά και των ηθικών αξιών και αρχών του Ευαγγελίου'' συμπλήρωσε ο κ. Γεώργιος.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες εδώ: http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/18846-kitrous-georgios-i-makedonia-einai-mia-kai-elliniki-foto