Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Περίστασης από τους διδάσκοντες του σχολείου.

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Περίστασης από τους διδάσκοντες του σχολείου.
Την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017, στις 12:00, έγινε στο Γυμνάσιο Περίστασης η καθιερωμένη συνάντηση των Διδασκόντων του Σχολείου με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, με σκοπό την ενημέρωσή τους για την πρόοδο και επίδοση των παιδιών τους.


Η ενημερωτική συνάντηση συνδυάστηκε με ομιλία προς τους γονείς από την προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Πιερίας κυρία Ευδοκία Τσιρώνα, προσκεκλημένης από τη Διευθύντρια και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου. Παρόντες στην ομιλία ήταν και οι εκπαιδευτικοί της Σχολικής Μονάδας. Το θέμα της ομιλίας ήταν: «Ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειας στη διαμόρφωση συνθηκών καλής και αποτελεσματικής συνεργασίας με το σχολείο».

Η ομιλήτρια, με λόγο άμεσο, παραστατικό και εύληπτο, κέρδισε από την αρχή το ακροατήριό της, το οποίο άκουσε προσεκτικά τις πολύ ουσιαστικές τοποθετήσεις της όσον αφορά όχι απλώς μόνο την αναγκαιότητα της ύπαρξης της καλής συνεργασίας οικογένειας – σχολείου, αλλά και τους τρόπους να καταστεί αυτή κατά το δυνατό αποτελεσματικότερη. Η ομιλία – στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου – πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε ζωηρή συζήτηση, καθώς γονείς και εκπαιδευτικοί ζήτησαν και πήραν τον λόγο, καταθέτοντας τις δικές τους εμπειρίες στο θέμα ή εκφράζοντας τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, όσον αφορά την αντιμετώπιση «δύσκολων» περιπτώσεων, κατά τις οποίες η καλή συνεργασία οικογένειας και σχολείου αμφισβητείται και δοκιμάζεται.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την εκδήλωση, ζήτησαν δε από την κα Τσιρώνα την επανάληψη ανάλογης συνάντησης σε σύντομο – ει δυνατόν – χρονικό διάστημα • επίσης, έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον και για συμμετοχή τους σε σειρά σεμιναρίων – εργαστηρίων, για την καλύτερη προσέγγιση προβλημάτων της εφηβείας γενικά, διαδικασία η οποία και δρομολογήθηκε ήδη.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου ευχαριστεί τους γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση τιμώντας με την ενεργό παρουσία τους την προσκεκλημένη ομιλήτρια και, ασφαλώς, την ίδια την κα Τσιρώνα, η οποία ανταποκρίθηκε ευχαρίστως και άμεσα στην πρόσκληση του Σχολείου.

Από τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Περίστασης.