Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

"Χλιαρό" ψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης...

Ψήφισμα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης.
Δεν αναφέρεται πουθενά στο ψήφισμα που πρότεινε ο Δήμαρχος Κατερίνης ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης δεν πρόκειται να δεχτεί οποιαδήποτε ονομασία των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία ή παράγωγο του...

παρά το γεγονός ότι αυτό ζητήθηκε να περιέχεται στο ψήφισμα από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και γλώσσα και ότι όλα αυτά ανήκουν στην Ελλάδα και την ελληνική ιστορία.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία την Κυριακή ο κ. Χιονίδης είπε: "Ανάλογα με την συνείδηση του καθενός, ας δράση ο καθένας και η καθεμιά αν κρίνουν ότι χρειάζεται να συμμετέχουν ή όχι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης."

Επίσης ο κ. Χιονίδης είπε: "Δεν είναι καιρός ούτε για λαϊκισμούς ούτε για να χτίζονται καριέρες και πολιτικές θέσεις πάνω σε ένα εθνικό θέμα."

Οι δυο σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (που πρόσκεινται στο ΚΚΕ) κατέθεσαν διαφορετικό ψήφισμα με το οποίο αφού αναφέρουν ότι δέχονται ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό ασχέτως αν αναφέρεται το όνομα Μακεδονία το οποίο για αυτούς δεν είναι το κύριο θέμα... το οποίο είναι ο αλυτρωτισμός και ο αμοιβαίος σεβασμός των συνόρων.

Οι κ. Παπαδόπουλος και Ανανιάδης από την Λαϊκή Συσπείρωση

Πρόταση ώστε να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης δεν πρόκειται να δεχτεί οποιαδήποτε ονομασία των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία ή παράγωγο του κατέθεσαν με ομιλία τους από την πλευρά της πλειοψηφίας ο κ. Τσουκάνης, Γκουγκουρέλας και Ντούρος, όπως και ο επικεφαλής της Νέας Εποχής Νίκος Μακρίδης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Φάκας.

Ο κ. Μακρίδης

Ο κ. Γκουγκουρέλας

Ο κ. Ντούρος

Ο κ. Τσουκάνης

Ο κ. Φάκας.


*Στην δευτερολογία του ο Δήμαρχος Κατερίνης ζήτησε να υπάρξει ομόφωνο ψήφισμα, ενώ για τις αντιδράσεις των συμβούλων του περί της ονομασίας, δήλωσε ότι το ψήφισμα τους καλύπτει...

Τελικώς όλοι πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν την πρόταση του κ. Χιονίδη, ακόμα και αυτοί που είχαν ζητήσει να συμπεριληφθεί το θέμα της ονομασίας...


Αναλυτικά τι δήλωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης για το ψήφισμα:

"Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει έξω από την ελληνική ιστορία, μακεδονική ιστορία. Αυτά ανήκουν στην Ελλάδα και την ελληνική ιστορία.
Μακεδονία είναι Ελλάδα.
Δεν μπορεί να υπάρξει οτιδήποτε μπορεί να παρακάμψει τα ιστορικά δεδομένα, να προσβάλει τα εθνικά μας δεδομένα, και να βλάψει σήμερα ή στο μέλλον το έθνος.
Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα ότι θα μπορέσουν να βρουν τον σωστό δρόμο ώστε σήμερα με τις παρούσες συνθήκες και όχι με τις συνθήκες του 70΄, του 80΄, του 90΄ ή του 2000 να βρουν την λύση η οποία πραγματικά αξίζει στην ιστορία του έθνους μας αλλά και της επιβίωσης του.
Να υπάρξει ένα συμφωνητικό για όλα τα παραπάνω που δεν θα χρήζει αμφισβήτησης.
Δεν είναι καιρός ούτε για λαϊκισμούς ούτε για να χτίζονται καριέρες και πολιτικές θέσεις πάνω σε ένα εθνικό θέμα.
Ανάλογα με την συνείδηση του καθενός, ας δράση ο καθένας και η καθεμιά αν κρίνουν ότι χρειάζεται να συμμετέχουν ή όχι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης."



*Αργότερα θα ανέβουν στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" βίντεο με τι τοποθετήσεις για το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.



*Μιχάλης Κανταρτζής
www.pierikialithia.gr
www.pierikialithia.blogspot.gr