Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Παρέμβαση για το όνομα των Σλάβων των Σκοπίων..

Παρέμβαση για το όνομα των Σλάβων των Σκοπίων..
Ζητώ να μην υπάρξει παρέκκλιση από την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών του 1992, που καθόρισε την εθνική γραμμή για το Σκοπιανό, σύμφωνα με το οποίο δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.


Τυχόν υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας. Ο ελληνικός λαός σήμερα ζει την πιο δραματική οικονομική κατάσταση, το μόνο που μας απομένει είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκει την επέκταση των συνόρων της εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου. Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν την εντυπώσει νέες γενιές Σκοπιανών ότι είναι κατ’ ευθείαν απόγονοι των Βασιλέων της Μακεδονίας, Φιλίππου, και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με μια τεραστία λυτρωτική πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σ’ αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών.

Εγώ προσωπικά ως Μακεδόνας και σύσσωμοι οι πολίτες του νομού Ημαθίας, είμαστε υπέρ μια βιώσιμης λύσης, αλλά χωρίς να συμπεριλαμβάνετε το όνομα Μακεδονία η παράγωγου αυτού Και για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα, προτείνω να ερωτηθεί ο λαός με δημοψήφισμα εφόσον εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία η παράγωγου αυτού. Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν -ακόμα χειρότερα την ξεπουλάς- αυτό λέγεται προδοσία Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός. Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες. Άλλωστε και για αυτό είμαι στο πατριωτικό κίνημα πολιτών των ανεξαρτήτων ελλήνων ,και γιατί πιστεύω και στις άξιες του πρόεδρου μας του Πάνου καμένου. Η νέα δημοκρατία το κόμμα με πολλές τοποθετήσεις βουλευτών της αρχίζει να εκδηλώνετε όπως και ο κ Σαμαράς που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη του ιδίου κόμματος για το όνομα των Σκοπίων, και συνεχίζουν να ομολογούν ότι δεν είναι προδοσία το όνομα της Μακεδονίας εις βάρους της Ελλάδος, όπως βεβαίως ομολόγει και ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος στο ΣΚΑΙ . Όταν έχεις κατορθώσει να φτωχοποιήσεις την χώρα σου, και πιστεύεις ότι πάλι μπορείς να την σώσεις, τότε υπάρχει θέμα αξιοπρέπειας.


Ο πολιτευτής του Νομού Ημαθίας 
και μέλος του εθνικού συμβούλιου 


ΒΕΤΣΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ 
6977255613