Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Βύρων Πολύδωρας από Κατερίνη : Κλαίω και χαίρομαι για την δόξα της Μακεδονίας. (ΒΙΝΤΕΟ)

Βύρων Πολύδωρας από Κατερίνη : Κλαίω και χαίρομαι για την δόξα της Μακεδονίας. (ΒΙΝΤΕΟ)
Συγκλονιστικός για μια ακόμη φορά ο Βύρων Πολύδωρας απότισε φόρο τιμής στην Μακεδονία και τον Ελληνικό πολιτισμό από την Κατερίνη όπου βρέθηκε τον Ιούνιο (2017) για την Μάχη της Πύδνας.

Ο κ. Πολύδωρας ξεκίνησε με τα λόγια του Ίωνος Δραγούμη : «Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει».

"Θέλω να ξέρουμε Ελληνική Ιστορία. Μας θέλουν ανιστόρητους και έμβια όντα, άθλια, ηλίθια, άσοφα και άσκεπτα όντα. Η  σημερινή εκδήλωση είναι πράξη αντιστάσεως για τους καιρούς που ζούμε." Είπε ο πρώην Υπουργός.

Ο Βύρων Πολύδωρας (μαζί και ο Στέλιος Παπαθεμελής) είναι ένας από τους λίγους πολιτικούς που και ιστορία γνωρίζει αλλά και ξέρει πως να την αποδώσει στο κοινό που την ακούει. Κάτι που σπανίζει στις σημερινές μέρες...





Ίων Δραγούμης : «Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από την βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε».