Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

52 οικίσκους για προσωρινή εγκατάσταση των Ρομά εξασφαλίζει μέσω ΕΣΠΑ ο Δήμος Κατερίνης

«Θετική εξέλιξη για τον Δήμο Κατερίνης» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, στη διάρκεια χθεσινοβραδινής προ ημερήσιας ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, την ΚΥΑ, η οποία εκδόθηκε για τα ζητήματα των Ρομά και επικεντρώνεται στο αίτημα του Δήμου, για την προμήθεια 52 οικίσκων για προσωρινή εγκατάστασή τους. 


Ειδικότερα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος: «Ζητήσαμε τη βελτίωση των συνθηκών για τους Ρομά και η συγκεκριμένη κοινή υπουργική απόφαση κατόπιν και της επικοινωνίας με την αρμόδια υπουργό και την ειδική γραμματέα δίνει προτεραιότητα στην Κατερίνη».

Όπως τονίστηκε, από την εξέλιξη αυτή, θα προκύψουν και τέσσερις θέσεις εργασίας για άτομα, τα οποία θα διευθύνουν το πρόγραμμα, ενώ θα προσληφθούν εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων και από τους ίδιους τους Ρομά.

Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος, το πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία δεκαετία έως την οριστική μετεγκατάσταση – ενσωμάτωσή των Ρομά, στον κύριο αστικό ιστό της πόλης, ενώ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τους κεντρικούς πόρους του ΕΣΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στον Δήμο Κατερίνης είναι καταγεγραμμένοι 300 Ρομά, οι οποίοι θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι, ενώ από το 2008 λειτουργεί ως ασπίδα κοινωνικής προστασίας και συνοχής, το Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων, το οποίο μετεξελίχθηκε σε «Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κατερίνης με παράρτημα Ρομά».

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Γραφείο Τύπου
15-02-2018