Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Δωρεάν στούντιο ηχογράφησης από τον Δήμο Τρικάλων.

Μια ακόμη πρωτοπόρα πρωτοβουλία από τον Δήμο Τρικάλων, που δίνει την δωρεάν δυνατότητα στους νέους να ενισχύσουν τη μουσική τους γνώση. Στην πόλη της μουσικής και πρωτεύουσα του λαϊκού τραγουδιού, ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει και δωρεάν στούντιο ηχογράφησης.

Για την ακρίβεια, έναν πολυχώρο για ηχογράφηση, καθώς είναι ταυτοχρόνως στούντιο, control room και performance room ,ενώ σύντομα θα φιλοξενήσει και το web radio του Δήμου Τρικκαίων.

Ο χώρος του στούντιο βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του κτηρίου διοίκησης των παλιών φυλακών, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Μονώθηκε, επισκευάστηκε, διαχωρίστηκε και έγινε φιλόξενος για να δεχθεί μουσικούς όλων των ειδών. Εδώ και αρκετό καιρό, μέλη σχημάτων λαϊκής, ρεμπέτικης, ροκ και άλλων ειδών μουσικής, ηχογραφούν δωρεάν, κάνουν πρόβες δωρεάν, δοκιμάζουν νέες φόρμες και δρόμους. Είναι ένας χώρος –προσφορά του Δήμου στους δεκάδες μουσικούς των Τρικάλων, στους νέους και τις νέες, που ασχολούνται με ένα ή περισσότερα είδη μουσικής, που εξωτερικεύουν συναισθήματα και εντρυφούν στην ίδια τη μουσική.

Είτε πρόκειται για βιρτουόζους ενός οργάνου είτε για μια μπάντα, ο χώρος του στούντιο στο Μουσείο Τσιτσάνη είναι ανοιχτός για όλους.

Ο χώρος έχει εμβαδόν 35τμ (room1) και 15τμ (room2) και μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση μουσικά σχήματα έως και 12 ατόμων. Ο εξοπλισμός που διαθέτει είναι: ενισχυτής μπάσου, προενισχυτής ακουστικών οργάνων, stage piano, full drum set, sidefill monitors, wedge monitor, μικρόφωνα δυναμικά και πυκνωτικά για φωνές και μουσικά όργανα και περιφερειακό εξοπλισμό.

Βεβαίως χρειάζεται να κλειστεί ένα ραντεβού (στο 2431077977), αφού ήδη το υπάρχον μουσικό χαλί των Τρικάλων στρώνεται δημιουργικά, στην πατρίδα των Τσιτσάνη, Καλδάρα, Βίρβου, Σαμολαδά, Μητροπάνου, Χρ. Κολοκοτρώνη, Καβράκου και τόσων άλλων μουσικών, τραγουδιστών, δημιουργών, μουσικών σχημάτων, χορωδιών, συμφωνικής ορχήστρας νέων…

Ο Δήμος Τρικκαίων αφουγκράστηκε την ανάγκη για ελεύθερη έκφραση, στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία και ενισχύει την αγάπη όλων – και ειδικά των νέων – για τη μουσική.




Από το γραφείο Τύπου