Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

Μεγάλη επιτυχία οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στον Δήμο Κατερίνης στη Δημοτική ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΟΥ.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και τη Δημοτική Κοινότητα Κορινού διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκε για να ακούσει τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη, και τη διατροφή.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, ενώ το πρωί της Πέμπτης 29/03 και το πρωί της Παρασκευής 30/03 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας σε πάνω από 240 άτομα.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τον κύριο Ξειδάκη Στυλιανό, Ορθοπaiδικό και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας , την κύριο Παγωνίδη Δημήτριο, Ορθοπαιδικό και την κα Λιόντου Ελένη, Υπεύθυνη εκδηλώσεων του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση άνοιξε η κυρία Μακρίδου-Παρρσαλίδου Παρθένα, Αντιδήμαρχος η οποία ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους, τον κόσμο και τον Σύλλογο ¨Πεταλούδα¨ για την πολύ σημαντική δράση του.

Στη συνέχεια μίλησε ο κύριος Ξειδάκης Στυλιανός, Ορθοπαιδικός ο οποίος εξήγησε στο κοινό τι είναι η οστεοπόρωση και ποιους αφορά.

Τέλος, το λόγο πήρε ο κύριος Παγωνίδης Δημήτριος, Ορθοπαιδικός ο οποίος έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου.

Και τέλος ανέβηκε στο βήμα, η κα Λιόντου Ελένη, Υπεύθυνη εκδηλώσεων του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» η οποία αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργάνωνες της εκδήλωσης, στη συνέχεια παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση των πρώτων βραβείων από τον Σύλλογό μας, στα Παγκόσμια Συνέδρια για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και στο Ελσίνκι της Φιλανδίας.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

----------------------------------------------

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6280698, email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr
www.facebook.com/osteoporosis http://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR
http://twitter.com/#!/Osteoporosis_GR